IZGLEDALO JE KAO DA IGRAMO PROTIV GOLDEN STEJTA: Tomić je našao razlog za poraz Zvezde od Unikahe posle drame!
Milan Tomić ističe loše odigranu prvu četvrtinu kao uzrok poraza, Foto: Starsport©

Nije to što je tražio

IZGLEDALO JE KAO DA IGRAMO PROTIV GOLDEN STEJTA: Tomić je našao razlog za poraz Zvezde od Unikahe posle drame!

Srpski šampion je na kraju i imao priliku za produžetak, ali je Regland promašio

Objavljeno: 09:34h

Košarkaši Crvene zvezde stali su na korak od velikog preokreta na gostovanju Unikahi. Crveno-beli su poraženi rezultatom 79:74 nakon neizvesne završnice.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćinu, ali su u drugih 20 minuta izabranici Milana Tomića pokazali karakter, uložili mnogo energije i odličnom odbranom prišli na samo poen zaostatka – 73:72 na minut pre kraja. Usledila je neizvesna završnica, ali Džo Regland nije uspeo da pogodi za produžetak iz solidne pozicije.

Posle meča trener Milan Tomić je jasno apostrofirao da je najveći problem bio ulazak u meč i loše odigrana prva četvrtina.

Milan Tomić
Milan Tomić foto: Starsport©

- Bila je ovo dobra utakmica za gledanje, interesantna, sa dosta uzbuđenja, Unikaha je rano povela, uspeli smo da se vratimo u utakmicu, i na tome čestitamo mojim igračima, ali samo na onome što su uradili u drugom poluvremenu. U prvoj četvrtni moji igrali izgledali su kao da protiv sebe na terenu imaju ekipu Golden Stejta. Tako je izgledao naš tim na početku ove utakmice, i to ne mogu da shvatim, zašto je bilo tako. Ali u drugoj četvrtini, i posebno drugom poluvremenu kontrolisali smo igru. Nedostajao je taj jedan mali detalj jedan šut, jedan skok. U drugom poluvremenu igrali smo onako kako je trebalo da odigramo celu utakmicu. Idemo dalje, ovo je jedan poraz, čekaju nas naredne utakmice - poručio je Tomić.

I igrači Filip Čović i Ognjen Dobrić su svesni da se meč ne može igrati na mahove protiv tako jakih protivnika, već tokom svih 40 minuta.

Filip Čović
Filip Čović foto: Starsport©

- Ne možete protiv ovakvih protivnika igrati 20, 25, 30 minuta, morate da igrati svih 40 skoncentrisano, kako smo se dogovorili, kako smo pričali, kako smo se pripremali. Da dodam nije dovoljno ni da igrate 39 minuta dobro protiv ovakvih ekipa. Imali smo puno grešaka u svim segmentima igre, napadu i u dobrani, veliki faktor je 17 izgubljenih lopti, ali bilo je mnogo stvari koje nismo dobro radili, pogotovo za ovakav meč - rekao je Čović, a Dobrić je dodao:

- Loše otvaranje utakmice je razlog ovog poraza, Unikaha je dobra ekipa, znali su da odbiju i nalet . Imali smo smanjenu rotaciju na poziciji centra, nije bilo Cirbesa, u rotaciji smo imali Odža i Ristića, a svaki igrač u ovom timu je važan. Ponavljam, odigrali smo loše prvo poluvreme, posle smo zaigrali kako znamo, ali taj početak je odlučio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.