KUZMIĆ PRED POVRATKOM U ABA LIGU: Srpski centar napušta Real Madrid?!
Ognjen Kuzmić je prva želja novog trenera Budućnosti, Foto: Filip Plavčić

na ceni

KUZMIĆ PRED POVRATKOM U ABA LIGU: Srpski centar napušta Real Madrid?!

U ovoj sezoni je oporavljen, ali je kod trenera Lasa odigrao samo devet utakmica

Objavljeno: 14:20h

Ognjen Kuzmić srpski košarkaš i centar Real Madrida, prvi je pik trenera Budućnosti Jasmina Repeše za mesto novog centra podgoričkog evroligaša.

Kuzmić se perfektno uklapa u profil igrača koji Repeša traži nakon odlaska Alena Omića u Milano. Sada je pitanje, da li će trener Reala Pablo Laso visokom centru, da napusti redove šampiona Evrope.

Posle pobede nad Limožom u prvom kolu druge faze Evrokupa, košarkaše Zvezde večeras čeka ozbiljan izazov i gostovanje Unikahi u Malagi. Kvota na trijumf crveno-belih, koji se nalaze u odličnoj formi, je 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Unikaha - Zvezda.

Kuzmić, bivši centar Golden Stejta u dvije NBA sezone, na visokom evroligaškom nivou igrao je u Crvenoj zvezdi kod Dejana Radonjića u sezoni 2016-17, kao i Panatinaikosu sezonu ranije. Tešku povredu koljena doživeo je u uvodnom delu sezone 2017-18.

Ognjen Kuzmić nije u planovima Reala ove godine
Ognjen Kuzmić nije u planovima Reala ove godine foto: Profimedia

U ovoj sezoni je oporavljen, ali je kod trenera Lasa odigrao devet utakmica. Starter na “petici” je Tavares, sa klupe izuzetan doprinos daje Gustavo Ajon. Minutažu dobija i veteran Felipe Rejes dok kvalitet u nižoj petorci daje Trej Tompkins, stoga je jasno, zbog čega Kuzmića nema mesta u petorci prvaka Evrope nakon sezone pauze.

- Opcija na tržištu ima, ali ne želim da igrač kojeg dovedemo bude samo zakrpa za naše trenutne probleme. Želim rješenje koje će nam donijeti dugoročan i dodatni kvalitet - izjavio je Repeša nakon trijumfa nad Igokeom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.