JOKIĆEVA PARTIJA SEZONE: Srbin RAZBIO Šarlot, a JEDNIM POTEZOM je bacio Ameriku na kolena! (VIDEO)
Nikola Jokić će da igra svoju prvu ol-star utakmicu, Foto: AP

nba liga

JOKIĆEVA PARTIJA SEZONE: Srbin RAZBIO Šarlot, a JEDNIM POTEZOM je bacio Ameriku na kolena! (VIDEO)

Nikola je ponovo zakucao na ovoj utakmici

Objavljeno:

Nikola Jokić je sinoć u pobedi protiv Šarlota (123:110) odigrao utakmicu sezone, a Denver je došao na korak od najboljeg skora u NBA ligi (26-11).

Srbin je dominirao na obe strane terena, o čemu svedoči impresivna statistika: za 34 minuta na terenu postigao je 39 poena, uz 12 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte i 1 blokadu. Šutirao je 16-29 iz igre (3-9 trojke) i 4-5 sa linije slobodnih bacanja.

Ipak, i pored gomile sjajnih asistencija i poena u ključnim trenucima, publika u Pepsi centru u Denveru poludela je posle Nikolinog zakucavanje iz kontre, drugog zaredom na dve utakmice.

- Poezija kako to ja radim - rekao je Jokić, šaleći se malo na svoj račun. - Kad nisam umoran i kad sam 100 odsto siguran da ću da zakucam, ja zakucam. Ali dva poena su dva poena, kako god da ih date - rekao je Jokić.

Njegov saigrač Tori Krejg, koji je imao zaista spektakularno zakucavanje, imao je komentar na ovo:

- Skakuće mnogo u poslednje vreme.

Jokić mu je odgovorio spremno:

- To što skačeš visoko, ne znači da zakucavaš bolje.

Bek Šarlota Malik Monk imao je dobar komentar na partiju reprezentativca Srbije:

- Pokušaš da ga odbraniš pošteno, a on će da ti uradi šta želi. Mi smo želeli da ga branimo pošteno, i on nas je uništio. On je veliki igrač. Ne znam šta bih loše rekao o njegovoj igri.

Nagetsi su sada sa skorom 26-11 napravili najbolji start u svojoj istoriji, a NBA analitičari primetili su da su sve ovo uradili dok su im zbog povreda nedostajali ključni igrači, kao što su Milsap, Haris i Barton.

Milsap i Haris su sinoć ušli u igru sa klupe i bili su sjajni. Milsap je zabeležio 18 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Haris 17 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Fali još samo Vil Barton, i Nagetsi će biti skoro kompletni. Kažemo skoro, jer tu fale još Ajzeja Tomas, Džered Vanderbilt i Majkl Porter, sve igrači koji bi mogli da naprave veliku pozitivnu razliku u odnosu na ovo što Nagetsi sada igraju.

U timu Šarlota, inače, najbolji je bio Kemba Voker sa 20 poena, a Bizmak Bijombo je ubacio 16, uz 12 skokova.

Evo partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.