PIONIR NE PAMTI OVAKVO LUDILO: Partizan pobedio Mornar košem Lendejla iz odbojke u poslednjoj sekundi!
Džok Lendejl postiže koš za pobedu, Foto: Starsport©

14. kolo aba lige

PIONIR NE PAMTI OVAKVO LUDILO: Partizan pobedio Mornar košem Lendejla iz odbojke u poslednjoj sekundi!

Sva dešavanja sa meča ste pratili na našem lajv-blogu

Objavljeno: 21:23h

U najluđoj utakmici koja je viđena u dvorani "Aleksandar Nikolić" u poslednjih nekoliko godina Partizan je pobedio Mornar 75:73.

Teško je uopšte i opisati šta se dogodilo u poslednjih 5 sekundi utakmice, čas je delovalo da će pobediti jedan, čas drugi tim i onda Džok Lendejl postaje heroj Partizana i njegovih navijača.

Australijanac je pogodio iz odbojke nakon što je Renfro promašio slobodno bacanje za pobedu i uspeo je to da učini

Uh kakva je ovo luda utakmica bila, Partizan je umalo uprskao dvocifrenu prednost koju je imao u jednom trenutku prvog poluvremena, iako nije igrao preterano dobro.

Onda je Mornar sve to istopio u trećoj četvrtini i vratio utamicu u egal, da bi prava drama usledila u poslednjem periodu meča, gde su gosti stigli i do +7, dok Partizan skoro pet minuta nije uspeo da postigne koš.

Ipak, tada se budi Aleks Renfrou i izrasta u jednog od junaka pobede koji svojim trojkama vraća ekipu u život i stiže se do rezultatske drame u poslednjem minutu.

A tu nastaje potpuni haos, najpre na 40 sekundi pre kraja Pejdž pogađa flouter za 72:71, ali dobija novu priliku, jer lopta od igrača Partizana izašla u aut, ovog puta to čini mnogo bolje i na sekund pre kraja pogađa za 72:73 i učinilo se da je Mornar pred pobedom.

Trinkijeri zove tajm-aut, lopta je na pola igrališta i pravi se akcija za Renfroa do koga stiže lopta on se odmah diže na šut, ali Drenovac pravi glupost i faulira ga tako da niotkuda Partizan dobija priliku da stigne do pobede sa linije penala.

Amerikanac pogađa prvo i izjednačava na 73:73, ali onda promašuje drugo, međutim, Lendejl uspeva nekako da se izbori za skok i iz odbojke pre isteka vremena pogađa koš i donosi pobedu za opšte oduševljenje među igračima i malobrojnim navijačima kojima je bilo dozvoljeno da prisustvuju ovom meču.

Važno je pomenuti da je ovaj meč Partizan igrao pred praznim tribinama zbog kazne zbog incidenata na meču sa Cedevitom, pa su navijači bili samo u parteru i sa sezonskim ulaznicama, ali su i oni pravili sjajnu atmosferu.

Takođe ovo su prve utakmice na domaćem terenu koje su odigrala najnovija pojačanja - Aleks Renfro i Nikola Janković kome je ovo bio faktički debi u crno-belom dresu.

Kada je reč o strelcima Renfro je bio najefikasniji sa 18 poena, Lendejl je ubacio 12, dok je na drugoj strani najbolji bio Voler sa 24.

Partizan - strelci
Partizan - strelci foto: Printscreen/aba-liga.com
Mornar - strelci
Mornar - strelci foto: Printscreen/aba-liga.com

Sva dešavanja sa meča ste pratili na našem lajv-blogu:

PRVA ČETVTINA

Posle dobrog otvaranja šutevima za tri poena u drugoj polovini prve deonice usledila su četiri uzastopna promaša van linije 6,75 metara crno-belih.

Previše je bilo brzopletosti u napadu i kod jedne i kod druge ekipe i zato je postignut i mali broj poena. Trinkijeri je negde na polovini uveo i najnovije pojačanje Nikolu Jankovića, ali je ovaj napravio dve greške u napadu, pa se brzo vratio na klupu.

Aleksej Nikolić je postigao tri trojke i zahvaljujući njemu Partizan ima vođstvo 18:14 posle 10 minuta.

1 / 4 Foto: Starsport©

DRUGA ČETVRTINA

Partizan vodi na poluvremenu i to je jedino čime Andrea Trinkijeri može da bude zadovoljan, a to se da primetiti i po njegovim reakcijama tokom ove druge četvrtine.

Može se čak reći da crno-beli vode samo zahvaljujući očajnim i ishitrenim šutevima za tri gostiju i nesvakidašnjim greškama koje prave u dodavanjima, dok su domaći za nijansu koncentrisaniji.

Morao je u jednom trenutku Trinkijeri da uzme tajm-aut i da žestoko podvikne svojim igračima, a posebno na Đorđa Gagića što je uticalo da odigra nekoliko dobrih minuta nakon toga centar crno-belih, kao i Stefan Janković.

Nakon toga su čak stigli i domaći do 10 poena prednosti, ali na kraju 38:29 posle 20 minuta igre.

1 / 4 Foto: Starsport©

TREĆA ČETRVTINA

Mornar je istopio prednost Partizana u trećem periodu. Očajno su odigrali crno-beli pre svega u odbrani, a samim time ni u napadu nije bilo lakih poena, nije bilo protoka lopte, a rešenja su bila iznuđena.

O tome govori i činjenica da su za 30 minuta skoro isto toliko puta šutnuli za tri poena, a pogodili su 9 puta, što potvrđuje da nije bilo nekog plana u organizaciji napada.

Na drugoj strani, proradio je šut gostiju koji su pogodili četiri trojke u ovom periodu, stigli su i do izjednačenja pred sam istek vremena, ali je onda Renfro pretrčao ceo teren i omogućio Partizanu da makar na kratki predah ode sa prednošću 55:53.

1 / 10 Foto: Starsport©

ČETVRTA ČETVRTINA

Očajnih pet minuta crno-belih na početku treće deonice, a to kažnjavaju gosti iz Bara. Nema nikakve ideje u napadu, baš kao što smo pomenuli već u trećoj deonici.

Čak 16 izgubljenih lopti do sada, neće ni šut, promašuju se ziceri, a sa druge strane su se razigrali igrači u plavim dresovima, sada ubacuju sve što pokušavaju, pre svih Voler i dolazi do preokreta. Mornar vodi 66:59.

I drama je dostigla vrhunac u poslednjem minutu utakmice, šta se sada desilo prepričavaće se narednih nedelja. Uglavnom Džok Lendejl je pogodio iz odbojke posle promašenog bacanja Renfroa za pobedu 75:73.

18:36 - Meč između Partizana i Mornara počeće za nešto manje od pola sata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.