VAŽNO JE PREZIVATI SE NA IĆ: Momci s ovih prostora su elita u NBA ligi, upravo je stigao još jedan dokaz za to!
Nikola Jokić, Foto: AP

MOMCI S BALKANA SU U MODI

VAŽNO JE PREZIVATI SE NA IĆ: Momci s ovih prostora su elita u NBA ligi, upravo je stigao još jedan dokaz za to!

Iako nijedan zvanični Srbin nije nastupao tokom noći između srede i četvrtka, i dalje su momci na IĆ u centru pažnje

Objavljeno: 16:16h

O tome kakav utisak Evropljani ostavljaju na Amerikance možda najbolje svedoči tvit jednog tamošnjeg zaljubljenika u košarku.

- Svaki evropski NBA igrač čije se prezime završava na ić je elita. Dončić, Dragić, Jokić, Vučević... - napisao je taj 23-godišnjak.

Minule noći Jokić i ostatak srpskih igrača nisu nastupili, nije ni Dragić u pobedi Majamija nad Klivlendom, ali ostali pomenuti jesu.

Luka Dončić je sa 18 poena, 10 skokova i četiri asistencije pomogao Dalasu u pobedi Šarlota u gostima. Maveriksi su dali čak 42 poena u uvodnoj deonici, u kojoj su postigli rekordnih deset trojki, od kojih je slovenački reprezentativac ubacio dve. Na kraju su gosti kompletirali 18 dalekometnih šuteva.

Vučević je sa Orlandom pobedio Čikago Bulse, a tome je doprineo sa 22 poena, 12 skokova i tri asistencije.

Srpski stručnjak Igor Kokoškov je sa Feniks Sansima bio akter prilično burnog meča. Filadelfija je kao gost imala 30 poena prednosti početkom drugog poluvremena, a u samoj završnici "sunca" su prišla na samo -3. Ipak, snage za preokret nije bilo kod domaćina, a Redik se sa linije penala pobrinuo da Seventisiksersi odu do nedostižne prednosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.