BUDUĆNOST PREDSTAVILA REPEŠU: Ne može +8 protiv Zvezde, pa onda serija 0:16! Privukla me je emocija!
Jasmin Repeša je novi trener Budućnosti, Foto: Saša Pavlić Koky

Našao klub posle 18 meseci

BUDUĆNOST PREDSTAVILA REPEŠU: Ne može +8 protiv Zvezde, pa onda serija 0:16! Privukla me je emocija!

Hrvatski trener tvrdi da se moraju izbaciti frustracije iz glave i da se kontroliše emocija

Objavljeno:

Novi trener košarkaša Budućnosti Jasmin Repeša rekao je da se njegovim dolaskom ambicije kluba ne menjaju, da je prvi korak stabilizacija tima i istakao da ga je "privukla emocija". - Drago mi je da sam ovde i želim da zahvalim predsedniku koji je insistirao da dođem. Nikada nije lako preuzeti ekipu u toku sezone, jer je potrebno nešto očistiti i popraviti, čeka vas dodatni posao. Verujem u projekat i imam visoke ambicije, a cilj mi je da to prenesem na okruženje, ne samo na ekipu. Ciljevi se ne menjanju, želimo da krenemo prema najvećim mogućim dostignućima - rekao je Repeša na predstavljanju, prenose "Vijesti".

Jasmin Repeša kaže da je prihvatio ponudu na insistiranje predsednika Budućnosti
Jasmin Repeša kaže da je prihvatio ponudu na insistiranje predsednika Budućnosti foto: Saša Pavlić Koky

Repeša, koji je na klupi Budućnosti zamenio Aleksandra Džikića, naveo je da želi da klub još više napreduje. - Cilj je da se zadrži ovaj nivo i popravi, jer je tendencija da klub rapidno ide prema gore. Ovo je stabilan klub, a dvorana je otkad sam poslednji put bio neprepoznatljiva, i unutra i okolina. Želja je da ispratimo takve investicije i velike ambicije - rekao je on.

Jasmin Repeša kaže da ga je privukla emocija oko ekipe Budućnosti
Jasmin Repeša kaže da ga je privukla emocija oko ekipe Budućnosti foto: Saša Pavlić Koky

Nekadašnji finalista Evrolige je bio bez posla 18 meseci, ako se izuzme kratak period na klupi BiH tokom septembra ove godine. Odbio je dosta ponuda, ali ne i ovu iz Podgorice. - Privukla me je emocija, koja je se vidi od tribina, preko klupe... Ali, ako emocija nije kontrolisana onda je to problem. Prvi korak je da se stabilizujemo, da se spusti lopta na zemlju da bi se mogla ganjati. Moramo da izbacimo frustracije iz glava, pre svega kod pojedinih igrača, da dobiju samopouzdanje. Ovde ima kvalitetnih košarkaša, koji sigurno mogu bolje i neophodno je da se napravi dijagnoza zašto je bilo nekonzistentnosti u mnogo utakmica. Protiv Cibone je bilo plus 11, Bajern plus 17, a sinoć serija 0:16 nakon vođstva od osam razlike - rekao je Repeša.

Jasmin Repeša kaže da ekipa mora biti malo čvršća
Jasmin Repeša kaže da ekipa mora biti malo čvršća foto: Saša Pavlić Koky

Imao je zamerki i na neke segmente u igri svog novog kluba. - Ekipa mora da bude mentalno čvršća. I same brojke govore da Budućnost postiže najmanje lakih koševa u Evropi, iz kontri, posle skoka u napadu... Obavezni deo mora da se podigne na viši nivo, od odbrane, preko završnice, individualne odgovornosti, trčanja, zagrađivanja... Laki koševi daju samopouzdanje, u kratkom periodu može da se napravi pomak na tom planu - rekao je on. Budućnost je u nekoliko poslednjih utakmica gubila dah u drugom poluvremenu.

Jasmin Repeša kaže da se prvo mora identifikovati problem
Jasmin Repeša kaže da se prvo mora identifikovati problem foto: Saša Pavlić Koky

- Ovakav format Evrolige uzima danak, dolazi do fizičke i emocionalne potrošnje. Lakše se oporaviti fizički nego mentalno, jer neke utakmice ostavljaju traume. Na primer, Real je posle utakmica u Evroligi gubio od Andore ili Breogana. Moramo da napravimo analizu zašto je Budućnost padala i tek onda reći šta je problem. Sada mogu samo da nagađam, a improvizacija nikad nije dobra. Zna se kako dolazi do pokazatelja u kakvom je stanju svaki igrač, želimo da ih kroz analize dovedemo do nivoa da budu maksimalno produktivni - rekao je Repeša. Repeša će na klupi debitovati 3. januara protiv Milana, kluba koji je poslednji vodio. - Za 57-godišnjaka je teško reći da je neka utakmica preemotivna, ovo je utakmica kao sve druge. Do tog susreta ćemo imati pet treninga i pokušati da odigramo konzistentnije, da nemamo propadanja, da budemo mentalno čvršći. Ta dva segmenta bi nas dovela možda u priliku i da iznenadimo. Armani je sada jači nego kada sam ja bio, investirao je puno više, Džejms i Nedović imaju velike ugovore. Pobedio je na nekim terenima gde nije lako, ali je od poslednjih sedam izgubio šest mečeva. Nije nepobediv - poručio je Repeša.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.