ZVEZDA ODIGRALA I ZA PARTIZAN: Perperoglu održao novogodišnju lekciju košarke Budućnosti, ne ide ni bez Džileta!
KK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

ABA LIGA, 13. kolo

ZVEZDA ODIGRALA I ZA PARTIZAN: Perperoglu održao novogodišnju lekciju košarke Budućnosti, ne ide ni bez Džileta!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 21:02h

Crvena zvezda je ostvarila i 13. pobedu u ovoj sezoni ABA lige zadržavši tako idealan učinak. U Pioniru je, poput svih ostalih, stradala i podgorička Budućnost sa 86:72.

Od samog početka crveno-beli su delovali kao mnogo bolji od dva rivala, pa su već u prvoj četvrtini došli do prednosti od 23:11. Budućnost se do poluvremena malo konsolidovala, pa se u trećoj četvrtini čak i vratila i preuzela vođstvo, ali je onda Stratos Perperoglu uzeo stvar u svoje ruke i odvalio Podgoričane iz svih pozicija. Krao je lopte, otvarao kontre, dodavao, šutirao, skakao - radio je bukvalno sve.

Upravo on je i bio najbolji pojedinac meča sa 23 poena, 14 je dodao Simanić, 13 Beron, dok je i Cirbes bio dvocifren sa 11.

Sa druge strane, debitant i dvostruki NBA šampion Noris Kol postigao je 21 poen, 14 je dodao Nemanja Gordić uz tri asistencije, dok je i Goga Bitadze bio dvocifren sa 12.

Ova pobeda nije odgovarala samo crveno-belima, već i Partizanu, koji je sada samo na jedan trijumf iza Budućnosti, koja je na četvrtom mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa reprize finala jadranske lige po četvrtinama mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE!!!

Ono što je Budućnost radila na početku treće četvrtine, sada radi Crvena zvezda. Posle serije od 16:0, Đorđe Adžić je tražio tajm-aut, Zvezda je tada vodila sa 71:63. Ubrzo je opet bilo +11, i to na četiri minuta pred kraj. Stratos Perperoglu je nastavio da igra na fascinantan način i doneo je svom timu prednost od +15, odakle povratka na nešto manje od tri minuta do kraja meča nije bilo.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 63:63!

Suad Šehović je trojkom na šest minuta do kraja treće četvrtine doneo izjednačenje Budućnosti. Rezultat je bio 47:47 u tom momentu. Činilo se da sve kreće po zlu. Nova trojka Podgoričana bila je dovoljna za prvu prednost još od prvih minuta meča. Neverovatnim poenima Branka Lazića Zvezda se vratila u igru, pa preko Boriše Simanića izjednačila.

KRAJ POLUVREMENA! Crvena zvezda vodi sa 46:40!

Iako je delovalo da je Budućnost u nokdaunu, poenima i magičnim asistencijama Nemanje Gordića, kog navijači čitav meč "časte" raznoraznim uvredama na račun navijačke pripadnosti, Podgoričani su se vratili u meč i došli na -8, ali je Stratos Perperoglu sa druge strane sa svojih deset poena održavao prednost i na 2.30 do kraja četvrtine uspeo da vrati +11. Na to je Budućnost odgovorila sa pet brzih poena, pa se opet primakla na -6. Tada je Tomić zvao tajm-aut, ali ni on nije urodio plodom. Jedna sjajna trojka Berona, jedna Danila Nikolića obeležile su sam kraj drugog perioda igre. Cirbes je sa 2+1 povisio na +9, ali je divna trojka Nemanje Gordića bila dovoljna za svega +6 za šampiona Srbije, koji je mogao da vodi i mnogo više.

Navijači Budućnosti na Trgu u Podgorici prate ovaj meč.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 23:11 za Crvenu zvezdu!

Sjajan početak meča za crveno-bele, pošto su za tri pogodili i Boriša Simanić i Bili Beron. Budućnost se onda konsolidovala, da bi crveno-beli opet napravili seriju od 15:2 i povedu sa 23:11. Šampion ABA lige na samo 11 postignutih poena u celoj četvrtini. Bili Beron je bio ubedljivo najbolji igrač prve deonice.

19.00 - Meč je počeo! Za Zvezdu neće igrati Mohamed Faje, dok za Budućnost debituje Noris Kol.

18.37 - Podsetimo se prethodnog duela ovih rivala u ABA ligi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.