KAO VUJOŠEVIĆ PROTIV ZVEZDE 2013! Iako poražen, Nikitović zvao tajm-aut! Govorom igračima je objasnio neke stvari!
Saša Nikitović i Duško Vujošević, Foto: Printscreen/Youtube

DOBRA PEDAGOGIJA!

KAO VUJOŠEVIĆ PROTIV ZVEZDE 2013! Iako poražen, Nikitović zvao tajm-aut! Govorom igračima je objasnio neke stvari!

U Olimpiji ima mnogo mladih igrača, koji tek treba da se formiraju, a upravo ovakvi momenti mogu da budu odsudni za to

Objavljeno: 22:48h

Na 2 sekunde do kraja utakmice između Olimpije i Partizana, kada su crno-beli vodili sa +6 i imali sigurnu pobedu, trener slovenačke ekipe Saša Nikitović zvao je tajm-aut.

Mnogi su se pitali zašto, sve dok nije počeo da drži govor igračima na klupi, vidno potrešenim jer su i pored tesne borbe tokom cele utakmice, na kraju ipak poraženi.

- Gore glave, igrali ste pošteno i časno. Od boljeg protivnika danas. 'Ajmo, ruke - između ostalog je rekao Nikitović svojim košarkašima, a taj momenat možete da pogledate na 3:03 priloženog video snimka.

Naravno, kako običaji nalažu, posle meča se obratio novinarima.

- Žao mi je što nismo pobedili, jer smo u svlačionici i među sobom imali raspoloženje za to. Nismo iskoristili priliku, ali momcima sam rekao da nemam šta da im zamerim. U nekim trenucima smo grešili i mi i oni, pa smo mi bili dobri i oni dobri. Presudila su tri-četiri ofanzivna skoka u četvrtoj četvrtini, posle kojih su oni došli do lakih poena - rekao je, pa nastavio:

- Oni imaju zaista impresivnu veličinu, velika tela i mislim da je to prelomilo meč. Po tome su u vrhu ABA lige, uz Zvezdu i Budućnost!

Prisetimo se kako je nešto slično ovakvo uradio Duško Vujošević 2013. godine u Kupu Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde, na sekund pred kraj već izgubljenog finala.

Na snimku se ne čuje šta je popularni Dule tačno pričao, ali jasno je da je pokušao da motiviše svoje igrače, kao i da im objasni neke taktičke zamisli koje nisu dobro sproveli u delo.

Valja podsetiti da su Vujošević i Nikitović 2004. i 2005. godine sarađivali u Partizanu, kada je aktuelni trener Olimpije bio asistent srpsko-crnogorskom stručnjaku u crno-belom taboru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.