POSLE ŠEST GODINA ČEKANJA! Debitovao Aleks Renfro, Partizan konačno pobedio Olimpiju u Stožicama!
Aleks Renfro protiv Olimpije, Foto: ABA liga

13. kolo ABA lige

POSLE ŠEST GODINA ČEKANJA! Debitovao Aleks Renfro, Partizan konačno pobedio Olimpiju u Stožicama!

Sva dešavanja po četvrtinama mogli ste da pratite uz naš lajv-blog

Objavljeno: 18:53h

Posle šest godina, od 2012. Partizan nije mogao da slavi nad Olimpijom u gostima u okviru ABA lige, ali od večeras to se promenilo, jer su izabranici Andree Trinkijerija uspeli da, posle velike borbe, slave sa 72:66.

Crno-beli su seriju od četiri pobede u svim takmičenjima prekinuli u prošlom kolu porazom u Beogradu od ekipe Cedevite. Tako se Partizan dosta udaljio od pozicije koja vodi u plej-of, ali je ovaj trijumf imao veliku važnost. Sada je na samo jednu pobedu od Mege, ali i Budućnosti i Cedevite, koje doduše tek treba da igraju ovog vikenda svoje mečeve.

Olimpija se nalazi u seriji od četiri poraza u svim takmičenjima.

Malo je falilo da na 45 sekundi pred kraj Markus Pejdž nesmotrenom greškom, tj izgubljenom loptom, pa namernom ličnom greškom potpuno vrati u život Olimpiju, ali je Vanja Marinković uspeo da održi prednost.

Ono što je takođe veoma važno je činjenica da je na ovom meču za crno-bele debitovao Aleks Renfro.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Markus Pejdž sa 14 i Vanja Marinković i Džok Lendejl sa po 13 poena (devet skokova) bili su najefikasniji u Partizanu, a Renfro e debitantski nastup završio sa 11 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

Na drugoj strani, najviše problema Partizanu pravio je Jan Špan sa 19 poena, a pratio ga je Lorbek sa 14. Dvocifren poenterski učinak kod domaćih imali su i Sanon i Begić sa po 11 poena.

Interesantno, na dve sekunde pred kraj, kada su crno-beli vodili sa konačnih +6, Saša Nikitović je tražio tajm-aut, ali ne kako bi pokušao da stigne nedostižno, već kako bi svojim igračima saopštio da su izgubili, ali da su to učinili časno, i to od rivala koji je danas jednostavno bio bolji. Mora se reći - fantastičan pedagoški potez, s obzirom da u ekipi iz Ljubljane igra nekoliko pravih bisera regionalne košarke, koji bi mogli da se formiraju u prave ubice na parketu.

Sva dešavanja na kraju četvrtina možete da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Partizan je odneo veoma važnu pobedu!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 53:52!

Kako se završilo poluvreme, tako se završila i treća četvrtina. Pejdž je postigao trojku na kraju, a onda je Lorbek pocepao mrežicu za 20:20 u ovoj deonici.

KRAJ POLUVREMENA! Partizan vodi sa 33:32 protiv Olimpije.

Malo poena, što je možda i očekivano, posebno zbog gustog rasporeda koji "mori" obe ekipe. Rezultatska klackalica, smenjivale su se ekipa u vođstvu, a Vanja Marinković je postigao poslednji koš za crno-bele kojim je osigurao prednost na poluvremenu. Najviše poena na utakmici Isuf Sanon (11). Jan Špan postigao je osam. U crno-belom dresu, po šest su dali Lendejl, Renfro i Pejdž.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 15:15!

Pejdž je vezao dve trojke, na drugoj strani Špan pet poena za kraj prvog perioda. Ono što će posebno obradovati Grobare je to što je Aleks Renfro debitovao. Što se samog meča tiče, pomalo nepovezana igra na početku, da bi se tek pred sam kraj četvrtine oba tima bar malo raspucala.

Pre samog meča, Novica Veličković se prisećao dana kada su on i aktuelni trener Olimpije Saša Nikitović sarađivali u crno-belom taboru. On je bio jedan od pomoćnika Dušku Vujoševiću.

17.00 - Meč je počeo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.