UZMI LOPTU I DAJ KOŠ! Trener Kingsa otkrio zašto je hteo da Bogdan šutira za pobedu: Nije on igrač utakmice!
Dejvid Jerger je odlučio da Bogdan uputi poslednji šut, Foto: AP

Video nešto što mi nismo

UZMI LOPTU I DAJ KOŠ! Trener Kingsa otkrio zašto je hteo da Bogdan šutira za pobedu: Nije on igrač utakmice!

Dejvid Jerger je rekao da je Srbin igrač za velika dela

Objavljeno:

I dok dileme za navijače Kingsa, ali i za one koji su gledali meč Sakramenta i Lejkersa, nema, da je Bogdan Bogdanović heroj pobede i igrač utakmice, trener Kingsa, Dejvid Jerger, ima drugačije mišljenje.

Srpski košarkaš je postigao trojku za pobedu u poslednjim sekundama, a uz to je bio i najefikasniji u svom timu sa 23 poena.

Dejvid Jerger vidi Imana Šamperta kao heroja pobede nad Lejkersima
Dejvid Jerger vidi Imana Šamperta kao heroja pobede nad Lejkersima foto: AP

Međutim, Jerger smatra da je bilo drugih igrača koji su zaslužili da ponesu epitet igrača utakmice.

- Bogdan je igrač za velika dela. Mnogo je pametan. U takvim situacijama vam je potreban košarkaš koji veoma dobro 'čita' situaciju na terenu, i to dok trči, izlazi iz bloka... A on je u takvim momentima najbolji. Samo, znate, imamo mi još igrača sa vrlo visokim koeficijentom košarkaške inteligencije. Dearon Foks je svakako jedan od takvih. Iman Šampert, šta tek reći o njemu? Videli ste i sami kako je odigrao ceo ovaj meč. Ali, Bogdan (zbog pauze usled povrede na početku sezone), za razliku od njih nije odigrao toliko mečeva bez dana pauze, pa sam (dan posle nastupa u Stejpls centru protiv Klipersa) odlučio da ovoga puta poslednji šut uputi on. Bogi će izaći iz hale kao heroj, i ja to razumem, ali za mene je igrač utakmice Šampert - rekao je Jerger posle meča.

Repriza prošlosezonskog finala Evrolige igra se večeras u Istanbulu. Fener deluje nezaustavljivo u poslednje vreme, i ima motiv da se revanšira Realu, a kvota na keca je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Fenerbahče - Real Madrid.

Strateg "kraljeva" je nacrtao akciju upravo za Bogdanovića da on uputi šut za pobedu, a posle meča je otkrio zašto je to uradio i šta je rekao srpskom reprezentativcu.

- Rekao sam mu: 'Uzećeš loptu i daćeš koš. I to ti je to' (smeh). Samo, nisam baš očekivao da će morati da pravi dva driblinga da bi se oslobodio onog gorostasa - ispričao je Jerger aludirajući da je Bogdan šutirao preko Tajsona Čendlera, olimpijskog šampiona iz Londona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.