VLADE DIVAC OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Nisam zažalio ni sekunde! Znao sam šta dobijam! Hoću šampionski tim!
Vlade Divac, Foto: AP/David Zalubowski

O trejdu Kazinsa

VLADE DIVAC OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Nisam zažalio ni sekunde! Znao sam šta dobijam! Hoću šampionski tim!

Generalni menadžer ekipe iz Kalifornije progovorio je o trejdu Demarkusa Kazinsa

Objavljeno:

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac 2017. godine trejdovao je Demarkusa Kazinsa u Nju Orleans Pelikanse.

Mnogi su taj potez osudili, ali i podržali. Nepunih šest sezona Kazins je bio jedan od najboljih igrača lige, ali nijednom nije uspeo da odvede Kraljeve u plej-of.

Zato se Divac odlučio na trejd u zamenu za Badija Hilda, Lengstona Geloveja, Tajrika Evansa i pikove, koji će kasnije postati Džastin Džekson, Frenk Mejson i Heri Džajls.

- Ne žalim (zbog trejda). To je bio samo jedan korak napred za nas. Nismo još blizu gde bismo želeli da budemo, ali smo napravili veliki napredak. Te noći Kazinsovog trejda znao sam da je to samo korak napred u smislu šta želimo da izgradimo. Šalio sam se sa Badijem i rekao: 'Da li si srećan što sam te doveo iz Nju Orleansa?', na šta mi je on odgovorio: 'Da li si ti srećan što si mene doveo?'. Obojica smo se lepo nasmejali. Ne želim da se vraćam na taj trejd, ali sam tada u sekundi znao da šta dobijam – širu sliku. Nije to samo Badi, niti pikovi... Jednostavno sam verovao u to što sam radio - rekao je Divac za "The Athletic".

Poznato je koliki je trag ostavio Divac u kraljevskom dresu i prava je osoba koja može da oceni da li je Sakramento tim za plej-of.

- Uf, trenutno jesmo. Ako pogledate na tabelu mi smo u plej-ofu. Ali da li to baš moramo ove sezone da uradimo? Ne, ne moramo. Da li želimo da budemo tamo? Da. Da li ćemo se potruditi? Hoćemo. Igrači igraju zbog toga i mi ih podržavamo. Ako mogu nešto da uradim da im pomognem, to će se i desiti. Ali ne želimo zbog plej-ofa da žrtvujemo sve što smo do sada postigli. Nisam došao u Kingse kako bi igrali plej-of. Došao sam jer imam nedovršenog posla, a to je da napravim šampionski tim - dodao je legendarni košarkaš.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.