VUJOŠEVIĆ POTRESEN ZBOG SMRTI PRIJATELJA: Za njega je važila ona Arsenova - Ko mnogo daje, malo prima!
Duško Vujošević ima samo reči hvale za Boška Božića, Foto: Beta/Miljenko Klapač/Printscreen/Youtube

Srpski treneri se opraštaju od legende

VUJOŠEVIĆ POTRESEN ZBOG SMRTI PRIJATELJA: Za njega je važila ona Arsenova - Ko mnogo daje, malo prima!

Bivši trener Partizan je bio iznenađen kada je čuo vest o smrti Boška Božića, legendarnog trenera sa kojim je bio u odličnim odnosima

Objavljeno: 14:20h
Uroš Marjanović

Košarkašku javnost na prostorima bivše Jugoslavije potresla je vest o smrti legendarnog bivšeg trenera Boška Božića Pepsija.

Bio je jedan od stubova hrvatske košarke, osnivač KK Zagreba iz koga je zbog svojih principa i ideala 1999. godine praktično isteran.

Iste te godine je bio i selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske na Eurobasketu u Francuskoj, gde je zauzeo treće mesto.

Pepsi je bio atipična pojava još u sportu bivše Jugoslavije, bio je uvek vedrog duha, čak i kada je poslednje mesece života proveo u Domu za stara i nezbrinuta lica zbog preloma kuka i dijabetesa.

Imao je prijatelje na svim delovima Balkana, a sam je bio ponosan na svoje prijateljstvo sa srpskim trenerima, Duškom Vujoševićem, Mutom Nikolićem, Željkom Obradovićem i Draganom Šakotom, sa kojima je bio redovno u kontaktu.

Duško Vujošević je bio veliki prijatelj sa Boškom Božićem
Duško Vujošević je bio veliki prijatelj sa Boškom Božićem foto: Dragana Udovičić

- Bio je vansersijska i izvanredna osoba. Čovek koji je voleo ljude, voleo životinje i voleo košarku. Imao je veliki broj prijatelja još iz one bivše Jugoslavije. Potresla me je vest o njegovoj smrti. Bili smo prijatelji. Za njega je važila ona Arsenova "Ko mnogo daje, malo prima". Izuzetno mi je žao - rekao nam je Vujošević povodom smrti svog prijatelja - rekao je Duško Vujošević za naš portal, koga je iznenadila vest kada smo mu je saopštili.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.