BOŽIĆNO ČUDO SKUPO KOŠTALO LEJKERSE: Pobedili NBA šampione i ostali bez Lebrona! Irving i Harden izbrojali 40+!
Lebron Džejms je zaradio povredu prepone, Foto: AP

NBA

BOŽIĆNO ČUDO SKUPO KOŠTALO LEJKERSE: Pobedili NBA šampione i ostali bez Lebrona! Irving i Harden izbrojali 40+!

Lebron je rekao da je osetio da je nešto puklo * Irving je prvo doneo produžetak Seltiksima, pa sa 2 uzastopne trojke slomio Filu * Harden vezao 7 mečeva sa 30 i više poena

Objavljeno: 08:55h

Božićno čudo se dogodilo u Ouklendu, a priredili su ga Lejkersi koji su prvi put od 2012. godine pobedili Golden Stejt u gostima 127:101.

Fantastična igra kompletne ekipe iz Los Anđelesa sa čak 7 igrača sa dvocifrenim učinkom donela im je trijumf nad aktuelnim NBA šampionima kod kojih nijedna od udarnih igala nije bila raspoložena kako treba.

Međutim, ova pobeda je skupo plaćena - povredom Lebrona Džejmsa koji je morao u trećoj četvrtini da napusti teren jer je povredio levu preponu, ali je ekipa i bez njega uspela da privede utakmicu kraju.

- Čuo sam da je nešto puklo - rekao je Džejms na terenu lekarima i onda se uputio u svlačionicu, ali posle meča nije bio uopšte zabrinut zbog toga.

- Nisam previše zabrinut kada su u pitanju moje povrede. Mogao sam samostalno da izađem sa parketa, ne znam da li ću igrati protiv Kingsa, videćemo šta kaže magnetna rezonanca - poručio je "Kralj".

1 / 6 Foto: AP

U trenutku kada je izašao iz igre imao je na svom kontu 17 poena, 13 skokova i 5 asistencija, ali su ga sjajno odmenili pre svega tandem Rondo - Zubac koji je funkcionisao savršeno na ovom meču.

Iskusni plejmejker je postigao 15 poena i podelio 10 asistencija, dok je mladi Hrvat ponovo zablistao punim sjajem i postigao 18 poena uz 11 uhvaćenih lopti. Pored njih 19 poena je dao Kuzma, a 14 Ingram.

U poraženom timu najefikasniji je bio Andre Igudala sa 23 poena, 21 je ubacio Durent, a svega 15 Stef Kari koji je iz igre šutirao 5/17.

U najneizvesnijem meču večeri, pa može se reći i derbiju Zapada, Hjuston je pobedio Oklahomu 113:109 zahvaljujući slobodnim bacanjima tek pristiglog Ostina Riversa koji u poslednjem minutu je ubacio 3 od 4 penala.

Pre toga najveći deo posla je obavio Džejms Harden koji je meč završio sa 41 poenom, a ovo mu je bila sedma uzastopna utakmica sa 30+ poena i nedostaje mu još jedna da stigne Vestbruka koji je naređao 8 takvih mečeva 2016. godine.

Vrlo dobra podrška mu je stiga od Gordona sa 17 i Kapele sa 16 poena i čak 23 skoka.

Pol Džordž je bio glavni igrač Tandera, kao što je i običaj u poslednje vreme, sa 28 poena, ali je i on dosta promašivao, dok je Vestbruk meč završio sa 21 poenom i po 9 skokova i asistencija, dok je Adams ubacio 17.

Na Božić po gregorijanskom kalendaru, igrao se i derbi na istoku između Filadelfije i Bostona, a slavili su Seltiksi 121:114 posle produžetaka na krilima Kajrija Irvinga koji je postigao 40 poena.

Plejmejker "kelta" je najpre pogodio šut kojim je izborio produžetak svom timu, a onda sa dve uzastopne trojke i slomio goste, uz to je imao i 10 skokova.

Pored njega poenterski su se istakli i Tejtum i Moris sa po 23 poena u redovima Seltiksa, dok je na drugoj strani Embid postao prvi igrač Siksersa koji je u Božićnoj noći postigao 30+ poena još od 2001. godine i Alena Ajversona.

"Proces" je meč završio sa 34 poena, a 24 je postigao Batler.

NBA, rezultati:

Njujork - Milvoki 95:109 Hjuston - Oklahoma Siti 113:109 Boston - Filadelfija 121:114 Golden Stejt - LA Lejkers 101:127 Juta - Portland 117:96

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.