NEOBIČNA STRAST BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA: Obožava kola iz 90-tih i vožnju motorima!
Uroš Luković ima strast prema automobilima i motorima, Foto: Privatna arhiva

Malo ljudi zna

NEOBIČNA STRAST BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA: Obožava kola iz 90-tih i vožnju motorima!

Centar ekipe iz Bara je veliki ljubitelj "Golfa 2" i "Korada" koji su bila izuzetno
popularni u poslednjoj dekadi 20 veka

Objavljeno:

Košarkaš Uroš Luković, jedan od dominantnih centara u ABA ligi, najkvalitenijem sportskom takmičenju na ovim prostorima, otkrio je da ima veliku strast prema automobilima iz 90-tih godina prošlog veka.

As Mornara iz Bara otkriva da taj hobi ima od još tinejdžerskih dana i da mu to predstavlja svojevrstan ventil od obaveza koja ima u profesionalnoj karijeri. - Obožavam da kupujem modele automobila iz tog perioda kada su bila izuzetno popularna, i ona se trenutno nalaze u mojoj garaži u Beogradu. Omiljeni automobil mi je Korado. Sve mi se sviđa kod njega, od linije, kako se ponaša u vožnji, sve je na njemu po mom ukusu. Imam i legendarnog Golfa dvojku. Vozio sam i starije verzije BMW. Kola su me uvek privlačila od detinjstva, dok su moji vršnjaci izlazili po klubovima i kafićima, ja sam se zanimao za četvorotočkaše. Ne znam kako sam to zavoleo, ali od malena sam uvek nešto čačkao oko njih - poručio je Luković.

Uroš Luković kaže da oldtajmeri nisu isto
Uroš Luković kaže da oldtajmeri nisu isto foto: Printscreen/Facebook/KK Mornar Bar

Jedan od najboljih centara ABA lige ističe da kola koja on poseduje ne mogu da se porede sa "old tajmerima". - Nije to isto, to su dve različite stvari. "Oldtajmeri" su kola stara po 30 godina i više, imati kolekciju takvih automobila je pravi luksuz. Ne može sebi svako da priušti tako nešto. Nažalost nemam toliko novca, i kupovina takvih kola na neki način to predstavlja prestiž među bogatima. Ali, ja sam zadovoljan onim sto imam, mene to čini srećnim. Luković ne veruje da će se posle uspešne košarkške karijere njegov posao biti vezan za automobile. - Nema od toga ništa, to mi je samo hobi, ali će sigurno biti uvek moja velika ljubav. Moj problem što sam veći deo karijere bio u raznim zemljama. Jednostavno, fizički nisam kod kuće već godinama i to je razlog što ne mogu više vremena da provodim u garaži i "čačkam" nešto oko kola. To sam jedino možda mogao da radim kad sam igrao za Partizan.

Uroš Luković voli automobile iz 90-tih
Uroš Luković voli automobile iz 90-tih foto: KK Cibona/Željko Baksaj, Gordan Laušić i Domagoj Vranar

Pored automobila, Uroš gaji strast i prema motorima. - Trenutno vozim Jamahu. Taj motor pogotovo koristim kad sam u Beogradu tokom leta, kako bih lakše izbegavao gužve koji su prilično velike u prestonici Srbije. Brže stižem od tačke A do tačke B, nema nervoze, sve je lakše.

Centar Mornara ima izuzetno mišljenje o regionalnom takmičenju, napominjući da je odbio veliki broj ponuda iz inostranstva kako bi i dalje igrao u ABA ligi.

uroš Luković voli i motocikle, a trenutno vozi Jamahu
uroš Luković voli i motocikle, a trenutno vozi Jamahu foto: Privatna arhiva

- Smatram da je ovo odlično takmičenje, sa izuzetno kvalitetnim ekipama. Ove sezone, na primer, dosta klubova se bori za mesto koje će obezbediti plasman u plej-of. Mislim da ABA liga spada u sam vrh evropskih liga. Ne vidim da je tursko, špansko ili rusko prvenstvo nešto jače. Imao dosta ponuda sa raznih strana, ali sam se odlučio da igram ovo takmičenje, upravo zbog kvaliteta i siguran sam da sam napravio pravi izbor - zaključio je Luković. MORNAR NIJE FAVORIT OVE SEZONE Uroš Luković ne veruje da ove sezone Mornar može da se uključi u trku za plej-of ABA lige.

- Nisam siguran da ćemo ove sezone ponoviti rezultate iz prethodne. Tada smo izborili plasman u plej-of i bili prvaci Crne Gore. Smatram da smo tu negde oko 5. ili 6. mesta. Naravno, daćemo sve od sebe da ponovo budemo u vrhu. Olakašavajuća okolnost je i ta što smo završili igranje u Evrokupu i sada možemo da se fokusiramo isključivo na ABA ligu - poručio je Luković.

Uroš Luković Datum rođenja:08.06.1989 Mesto rođenja: Beograd Klub: Mornar Pozicija: Centar Po indeksu uspešnosti u ABA ligi zauzima sedmo mesto Po broju skokova nalazi se na trećem mestu sa 83 skoka

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.