KROZ NOGE DO POLUFINALA: Radonjićev Bajern pretrpeo poraz, akcija za pobedu je bila fascinantna!
Dejan Radonjić, Foto: EPA

NEMAČKI KUP

KROZ NOGE DO POLUFINALA: Radonjićev Bajern pretrpeo poraz, akcija za pobedu je bila fascinantna!

Alba je u doigravanju za finale!

Objavljeno:

Košarkaši Bajerna završili su učešće u Kupu Nemačke. Bolja od njih bila je Alba koja je slavila u Minhenu sa 78:70 i tako obezbedila plasman u polufinale za koje se i dalje čeka žreb.

Bolje su utakmicu otvorili izabranici Dejana Radonjića i dobili prvu četvrtinu sa 24:21, ali od toga momenta tim iz Berlina je prezeo kontrolu nad utakmicom.

Alba je dobila sve tri ostale četvrtine što joj je bilo dovoljno da se revanšira za poraz od Bajerna koji je doživela nedavno u prvenstvu.

Momenat kada je Sikma probacio loptu kroz noge protivnika
Momenat kada je Sikma probacio loptu kroz noge protivnika foto: Printscreen

Najefikasniji u pobedničkom sastavu je bio Jonas Matisek sa 15 poena, pratio ga je naš reprezentativac Stefan Peno koji je postigao 13. Na drugoj strani se najviše istakao Derik Vilijams 15 poena, dok je Peteri Koponen meč završio sa 13 poena. Vladimir Lučić je postigao šest poena, Nemanja Dangubić pet, a Stefan Jović se nije upisao u strelce.

Valja dodati da su u napadu koji je odlućio pobednika Luk Sikma i Lendri Noko izveli fantastičnu akciju. Desilo se to u momentu kada se ušlo u poslednji minut utakmice. Alba je imala napad, lopta je bila kod Sikme, koji se odlučio da centru svog tima doda kroz noge Danilu Bartelu, pravo u ruke Noka, koji je brutalno zakucao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.