DRAMA U TOPOLICI! Mornar i Olimpija odigrali uzbudljiv meč, istakao se budući biser balkanske košarke!
Nemanja Vranješ slomio otpor tima koji predvodi bivši zamenik selektora Srbije, Foto: aba-liga.com/Mornar/Media Pro

ABA liga, 12. kolo

DRAMA U TOPOLICI! Mornar i Olimpija odigrali uzbudljiv meč, istakao se budući biser balkanske košarke!

Doduše, neće mu to mnogo značiti, jer je tim Saše Nikitovića ipak doživeo poraz, koji ga je izjednačilo sa Zadrom i upravo Baranima sa pobedom više od poslednjeplasirane Krke

Objavljeno:

Posle velike drame viđene u barskoj hali Topolica, Mornar je u 12. kolu ABA lige slavio nad Olimpijom sa 80:75, a sve zahvaljujući seriji od 6:0 u poslednjih minut i po utakmice.

Tada su se gostima ruke potpuno zaledile, a domaći tim je preko Vranješa, Mićovića i Lukovića, koji su poentirali i odigrali važnu rolu, postigavši koševe u tom ključnom periodu.

Meč je sve vreme bio prava rezultatska klackalica, a Olimpija je na minut i po pred kraj imala čak i poen prednosti, ali su promašaji Lazića, Badžima i Špana bili kobni po tim Saše Nikitovića, kog do kraja sezone, do kada je potpisao ugovor, čeka veliki posao.

Mornar je predvodio Vranješ sa 17 poena uz 8 skokova, a 16 je postigao Voler uz 5 asistencija.

Luković je zabeležio dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova, dok je dvocifren učinak imao i Mićović sa 12 poena uz 6 uhvaćenih lopti. Najefikasniji u redovima Olimpije bio je budući biser balkanske košarke Luka Šamanić sa 16 poena, 14 je dodao Špan, a dvocifren je bio još Begić sa 10 uz 5 skokova.

Dva tima su sada uz Zadar i Igokeu na deobi 8-11. pozicije, sa pobedom više od poslednjeplasirane Krke. U sledećem kolu Mornar dočekuje upravo Krku, dok Olimpija čeka Partizan. Oba meča su na programu u subotu.

ABA liga, 12. kolo:

Zadar – FMP 79:85 Cibona – Zvezda 54:76 Partizan – Cedevita 71:76 Mega – Igokea 93:88 Mornar – Olimpija 80:75 pon Krka – Budućnost

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.