DUG JE PUT DO EVROLIGE, IDEMO KORAK PO KORAK: Tomić otkrio šta mu je jedino zasmetalo u pobedi nad Cibonom!
Milan Tomić nema poraz na klupi Zvezde u ABA ligi, Foto: Starsport©

aba liga, 12. kolo

DUG JE PUT DO EVROLIGE, IDEMO KORAK PO KORAK: Tomić otkrio šta mu je jedino zasmetalo u pobedi nad Cibonom!

Tomić nije bio zadovoljan samo jednim segmentom u večerašnjoj utakmici

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su seriju pobeda u ABA ligi i nakon 12 kola i dalje su jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u regionalnom takmičenju.

Posle meča, kojim je njegov tim uspešno završio mini-seriju gostovanja trener Milan Tomić zadovoljan je seo pred novinare.

- Kontrolisali smo 40 minuta tešku utakmicu. Cibona je protiv Budućnosti odigrala fenomenalno i znali smo da će pokušati da odigra još jedan takav meč i da će pokušati da nas dobije. Priprema za ovu utakmicu bila je odlična i igrači su sproveli šta sam tražio od njih, od sastanka u hotelu, do terena, gde su odigrali što sam tražio - rekao je strateg crveno-belih

Tomić nije bio zadovoljan samo jednim segmentom u večerašnjoj utakmici. - 19 izgubljenih lopti je mnogo, ali generalno smo odigrali dobro i zasluženo smo pobedili

Naredno pitanje se odnosilo na pripremu utakmice i preuzimanja u odbrani. - Jedan deo igre Cibone je sa Markotom na poziciji 'pet', gde 'širi' i šutira dosta za tri poena. Obratili smo pažnju na to i preuzimali smo kada je on bio na poziciji centra... Kad napravite plan odbrane, naravno da gledate skauting i karakteristike svakog igrača, ali mislim da smo odigrali dobro odbranu i na šutu na prodoru i sa strane pomoći, gde smo dosta puta pomogli pri njihovim prodorima, kao i u rotacijama i sa ekstra pasom - dodao je Tomić.

Trener tima sa Malog Kalemegdana
Trener tima sa Malog Kalemegdana foto: Starsport©

Na pitanja li oseća imperativ da vrati Zvezdu u Evroligu, šef struke crveno-belih usmeravao je pažnju isključivo na meč protiv Cibone. - Dug je put do toga. Moj zadatak je da pripremam svaku utakmicu jednu po jednu - kratko je poručio Tomić pred povratak u Beograd.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.