DRAMA U PIONIRU JE ZAVRŠENA: Nemile scene u finišu meča u senci crno-belog poraza!
Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Cedevite, Foto: Beta/Branislav Božić

aba liga, 12. kolo

DRAMA U PIONIRU JE ZAVRŠENA: Nemile scene u finišu meča u senci crno-belog poraza!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 21:25h

Košarkaši Partizana poraženi su u jednom od derbija 12. kola ABA lige od Cedevite rezultatom 78:71

Neizvesna prva četvrtina u kojoj su crno-beli imali prednost od 18:17 nagovestila je zanimljiv susret u Hali Pionir. Druga deonica u potpunosti je pripala hrvatskom timu koji je na poluvreme zahvaljujući trojkama Pulena i Murića otišlna odmor sa +12, a onda se u nastavku Partizan vratio u meč i smanjio prednost Cedevite na kraju trećeg dela igre na 60:54.

Poslednji period doneo je dramu u kojoj se nisu snašli izabranici Andree Trinkijerija i trojkom Murića na 20 sekundi do kraja rešila meč i na trenutak odnela pobedu u Zagreb. Ali, mеč je bio prekinut u finišu susreta kada su sudije napustile parket zbog navijača koji su ubacivali tvrde predmete na teren, pa je prekid potrajao dobrih desetak minuta. Policija je morala da reaguje da bi se meč nastavio i priveo kraju. Crno-beli su na kraju upisali šesti poraz iako su trojkom Pejdža u napadu posle pomenutog prekida sveli prednost gostiju na 74:71, ali nisu uspeli da iznenade zbunjenog protivnika zbog celokupnih događanja u finišu meča.

Меč je bio prekinut u finišu susreta kada su sudije napustile parket zbog navijača koji su ubacivali tvrde predmete na teren, pa je prekid potrajao dobrih desetak minuta. Policija je morala da reaguje da bi se meč nastavio i priveo kraju.

Pionir u trenutku prekida
Pionir u trenutku prekida foto: Printscreen/Arena Sport

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pulen sa 19 poena, a pratili su ga još i Kobs sa 13 i Stipanović sa 12 . U sastavu Partizana najviše su pokazali Lejndejl i Veličković sa 12 koševa, dok su Pejdž i Zagorac ubacili 11 odnosno 10 poena.

U narednom kolu Partizan gostuje u Ljubljani protiv Olimpije, dok Cedevita dočekuje Zadar.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

30. minut - Primakli su se crno-beli na -6 pred poslednju deonicu. Dobro odigrana treća četvrtina smanjila je veliku prednost Cedevite na 60:54, a Lejndejl sa 12 poena prednjači u Partizanu, dok je Pulen zabeležio 18 koševa za tim Cedevite.

20. minut - Cedevita trojkama rešeta crno-bele. Završeno je prvo poluvreme u Pioniru, a zagrebačka ekipa ima prednost od 40:32. Pulen sa 14 poena kao i Murić sa 8 povećavaju šansu svom timu za pobedu u derbiju kola. U timu Trinkijerija istakao se Pejdž sa 8 poena.

10. minut - Tvrdo je u Pioniru Smenjivali su se u prednosti i Partizan i Cedevita, ali na kraju prvu četvrtinu u svoju korist završavaju domaći košarkaši sa 18:17 Lejndejl i Pejdž su najefikasniji sa 6, odnosno 5 poena, dok su u gostujućem sastavu najraspoloženiji Pulen i Krušlin sa takođe 5 poena.

18:50 - Uskoro počinje susret

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.