EL: Real razbio Panatu, Radonja je i dalje streptomicin za Armani, a Žalgiris i Makabi odneli pobede!
Košarkaši Reala su ubedljivo slavili protiv Panatinaikosa, Foto: EPA

evroliga, 13. kolo

EL: Real razbio Panatu, Radonja je i dalje streptomicin za Armani, a Žalgiris i Makabi odneli pobede!

Makabi je stigao Himki pa oba tima imaju po četiri pobede

Objavljeno:

U poslednjem meču 13. kola Evrolige, Real je razbio Panatinaikos - 89:68. Već posle prve čertvrtine je mogao da se nasluti pobednik.

Međutim, u naredne dve četvrtine uspeo da pruži otpor, smanji dvocifrenu prednost, ali u poslednjih 10 minuta četa Pabla Lasa je dodala gas i pregazile Atinjane. Serijom 22:6 Real je u poslednjoj četvrtini naneo težak poraz grčkom šampionu.

Kod Madriđana Fabijan Kozer je postigao 14 poena, argentinski plej Fakundo Kampaco je dodao poen manje, dok je Valter Tavareš dodao 11. Kod zelenih iz Atine jedini vredni pomena bili su Amerikanac Kit Lengford, koji je postigao 20 poena i grčki plej Nik Kalates sa 17.

Dejan Radonjić
Dejan Radonjić foto: Dado Đilas

Bajern je slavio na gostovanju Armaniju u Milanu – 80:78 u 13. kolu Evrolige. Četa Dejana Radonjića većim delom susreta je vodila, početkom poslednje četvrtine je imala i +6 – 65:59, ali u finišu su se razigrali Vladimir Micov i Majk Džejms i “manekeni” su preokrenuli na 78:74. Činilo se da je tu kraj, ali nisu se predavali gosti iz Bavarske.

Srbi u Armaniju su bili odlični. Vladimir Micov je postigao 16 poena, dok je Nemanja Nedović ubacio 11. Kod Bajerna, srpski reprezentativac Vladimir Lučić nije imao veče. Za 17 minuta nije postigao nijedan poen. U domaćem timu najefikasniji je bio Amerikanc Majk Džejms sa 17 poena. U pobedničkom timu briljirao je Derik Vilijams sa 21 poenom, dok je Finac Peteri Koponen ubacio 1

Šarunas Jasikevičijus, trener Žalgirisa
Šarunas Jasikevičijus, trener Žalgirisa foto: Filip Plavčić

Fenjeraš” Evrolige, Darušafaka, bila je na pragu druge pobede u evro eliti, ali je Žalgiris sjajnim finišem uspeo da slavi – 75:71 i ostane u konkurenciji za plasman u četvrtfinale evro elite.

Tokom svih 40 minuta viđena je izjednačena borba, ali su gosti u finišu bili bolji, a meč viner u finišu bio je nekadašnji košarkaš Partizana Leo Vesterman. Francuz je postigao poslednja četiri poena za četu Šarunasa Jaskevičijusa.

U domaćem timu trojica igrača imala su dvocifreni učinak. Rej Mekalum je postigao 15, Džon Dibler 12, a Markel Braun 11 poena. Kod gostiju iz Kaunasa, najefikasniji je bio Brendon Dejvis sa 17 poena. Dvocifreni su bili još Leo Vesterman sa 12 i Marijus Grigonis i Aron Vajt, koji su ubacili po 10 poena.

Košarkaši Makabija slavili su protiv Himkija
Košarkaši Makabija slavili su protiv Himkija foto: EPA/Jim Hollander

U Tel Avivu pao je Himki – 79:63. Ruski tim bez najboljeg igrača Alekseja Šveda, lako je poklekao na gostujućem terenu. Ključnu prednost domaćin je stekao u trećoj četvrtini, koju je dobio 26:11.

Makabi je do pobede predvodio Rej Kendrik sa 17 poena, dok je Skoti Vilbekin ubacio 14. U poraženom timu, Džordan Miki je postigao 15, a Toni Kroker i Jegor Vjalcev po 11 poena. Nekadašnji srpski reprezentativac Stefan Marković postigao je samo dva poena za 26 minuta na parketu. Imao je i dva skoka i sedam assitencija. Bivši bek Crvene zvezde Čarls Dženkins postigao je osam poena.

Makabi je stigao Himki pa oba tima imaju po četiri pobede

Evroliga, 13. kolo:

Sreda

Darušafaka – Žalgiris 71:75

Makabi – Himki 79:63

Armani – Bajern 78:80

Real Madrid – Panatinaikos 89:68

Utorak

Anadolu Efes – Budućnost 106:68

Fenerbahče – CSKA Moskva 79:75

Barselona – Olimpijakos 60:69

Gran Kanarija – Baskonija 71:84

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.