VELIČKOVIĆ POSLE USPEHA: Za nas je svaka utakmica kao finale! Odbrana, odbrana i samo odbrana!
Novica Veličković ističe da sve polazi od odbrane, Foto: Starsport©

To je ono što traži od mladih

VELIČKOVIĆ POSLE USPEHA: Za nas je svaka utakmica kao finale! Odbrana, odbrana i samo odbrana!

Kapiten crno-belih ističe šta mora biti odlika jedne mlade ekipe kakva je Partizanova

Objavljeno:

Partizan se plasirao u Top 16 fazu Evrokupa pobedom nad Turk Telekomom na domaćem terenu.

Iako su pre dve nedelje bili praktično otpisani iz borbe za prolaz, crno-beli su se izdigli, zabeležili dve uzastopne pobede koje su ih odvele u dalji tog takmičenja.

- Zato je za nas bitno što smo prošli u Top 16. Partizan ove godine ima mladu ekipu, dosta igrača se prvi put susreću sa pritiskom i sa utakmicama. Nismo otvorili sezonu kako treba i od tada je za nas svaka utakmica manje-više kao finale. Tako moramo i da pristupamo i dalje. Sami smo omogućili sebi da igramo ovu utakmicu i mislim da je ovo veliki uspeh i za klub u ovom trenutku i za igrače. Sad ćemo rasti iz dana u dan, to je najbitnije kad si mlad - rekao je Novica Veličković.

Kapiten crno-belih je kao najiskusniji pre meča objasnio igračima šta mora biti njihova glavna preokupacija i na čemu konstantno moraju da rade.

- Ja njima sam rekao i pre utakmice kad smo pričali da nije bitno koliko poena dajemo. Naš jedini fokus treba da bude na odbrani. Mi da trčimo i da skačemo, to možemo i u napadu ćemo naći rešenja, ali odbrana mora da bude zaštitni znak mlade ekipe i Partizana.

Novica Veličković se fokusira samo na prvi sledeći meč
Novica Veličković se fokusira samo na prvi sledeći meč foto: Starsport©

Veličković je na kraju zaključio da uopšte ne želi sada da se bavi kalkulacijama u novoj grupi, već da ga zanima samo prva sledeća utakmica.

- Najviše me zanima utakmica protiv Cedevite za vikend. Nisam se bavio kalkulacijama ni pre ovog meča, neću ni sada, svaka sledeća utakmica nam je jako bitna - poručio je on.

BONUS VIDEO:

(B. Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.