DVE SU OPCIJE ZA PARTIZAN, UKOLIKO POBEDI TURKE! Ovo su grupe u koje crno-beli mogu da upadnu, ako prođu u Top 16!
KK Partizan, Foto: Starsport©

SREĆNO, TRINKIJERI!

DVE SU OPCIJE ZA PARTIZAN, UKOLIKO POBEDI TURKE! Ovo su grupe u koje crno-beli mogu da upadnu, ako prođu u Top 16!

Pobeda od dva ili više poena razlike donela bi četvrto mesto, pobeda od četiri ili više treće...

Objavljeno: 10:34h

Za osvajanje četvrtog mesta u grupi C Evrokupa, Partizanu je potrebna pobeda nad Turk Telekomom od najmanje dva poena razlike u regularnom toku, dok ih na treće mesto u grupi vodi trijumf od četiri ili više poena. Sve zbog kruga u koji bi, ako Partizan pobedi, ušli Zenit, crno-beli i Turk Telekom, a tu bi se gledala koš-razlika u međusobnim duelima sve tri ekipe. Interesantno, ovakva situacija bi bila ukoliko se primeni novi Evrokupov kriterijum.

Međutim, ako Evrokup primeni stari kriterijum, pa se gleda ukupna koš razlika tri kluba u trouglu, Partizan sa +1 ide dalje kao četvrti, a +5 kao treći.

U svakom slučaju, Grobari, večeras navijajte za plus dva, pa šta bude, biće... Ukoliko dođe do nekog novog razvoja situacije, mi ćemo vas prvi obavestiti!

E, sad, hajde malo da računamo. S kim bi Partizan bio u grupi ako bi bio treći, a s kim ako bi bio četvrti?

Dakle, ako pobedi sa četiri ili više poena razlike, treće mesto bi pripalo izabranicima Andree Trinkijerija, a s kim bi onda bili u grupi top 16 faze? U toj grupi je Monako već siguran, kao osvajač grupe A. U slučaju pobede Lokomotive Kubanj nad Albom, Alba bi bila drugi tim u toj grupi, ali u slučaju poraza momaka iz Krasnodara, oni bi bili drugi. Iz grupe D, četvrtoplasirani bi bio Ritas. Dakle - Monako, Lokomotiva/Alba, Partizan, Ritas. Tako bi izgledala crno-bela grupa u slučaju trećeg mesta.

Partizanov poslednji meč u grupi Evrokupa nosi ogromnu važnost! Kvota na trijumf crno-belih protiv Turk Telekoma sa više od 6,5 poena razlike je 2,29! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Turk Telekom.

Međutim, i pobeda od dva ili više poena razlike bila bi dovoljna za četvrto mesto, zbog tog već pominjanog kruga rezultata, a u tom slučaju, crno-beli bi išli u sledeću grupu. Tu je već sve jasno, nema šta da se kalkuliše. U toj grupi bili bi Uniks, Andora i Cedevita i naravno crno-beli kao četvrtoplasirani.

Koja od ove dve grupe bi više legla Grobarima? Pišite nam u komentarima. Naravno, prvo treba pobediti nad Turcima!

Srećno, crno-beli!

BONUS VIDEO:

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.