ODIGRAN MEČ OD KOG JE ZAVISIO PARTIZAN: Velika drama u Sankt Peterburgu, utakmica za srčani udar Grobara!
KK Partizan, Foto: Starsport©

EVROKUp, 10. kolo grupne faze

ODIGRAN MEČ OD KOG JE ZAVISIO PARTIZAN: Velika drama u Sankt Peterburgu, utakmica za srčani udar Grobara!

Toliko rezultatskih klackalica, toliko preokreta, toliko emotivnog naboja... Posebno u Srbiji, jer je ovo bio jedan od dva duela koja su Grobari pomno pratili

Objavljeno: 20:14h

Tokom ovog utorka na programu su dve utakmice od kojih zavisi nastavak sezone beogradskog Partizana, a klub iz Humske čak ni ne igra do srede uveče, kada u Pioniru dočekuje Turk Telekom.

Zenit - Asvel, odnosno Trento - Valensija, dva su meča koja Grobari ovog dana pomno prate, jer od njih zavisi hoće li crno-beli uopšte imati šanse da se plasiraju dalje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Prvi od njih je odigran u terminu od 18 časova po srednjeevropskom vremenu, a tokom njega viđena je velika drama.

Pobednik je odlučen tek u poslednjim sekundama, što je suprotno od onoga čemu su se pristalice i ljudi iz Partizana nadali. Da podsetimo, u slučaju poraza Zenita, crno-beli bi mogli da slave nad Turk Telekomom bilo kojim rezultatom, dok je u slučaju trijumfa Rusa tim Andree Trinkijerija prinuđen da čeka meč Trento - Valensija (na kom bi u slučaju pobede Zenita Trentova pobeda bila kraj za crno-bele).

Na sreću po beogradskog velikana, pritisak na momke iz Sankt Peterburga je bio ogroman, pa Rusi nisu uspeli da dođu do trijumfa. Asvel je slavio sa 84:83 i pomogao crno-belima iz Beograda. Naime, njima je sada potreban samo bilo kakav trijumf protiv Turk Telekoma za četvrto mesto u grupi.

Iako je na poluvremenu delovalo da će Zenit do lagane pobede, pošto je rezultat posle 20 minuta bio 47:38, Asvel, koji je igrao revijalni meč se vratio u igru i pritiskao do samog kraja. Čak se otišlo i u produžetke, gde se bolje snašao gost.

U dodatnih pet minuta Zenit je uspeo da povede sa tri poena, ali se Asvel brzo vratio i preokrenuo. Veliku ulogu u svemu odigrao je bivši igrač Mega Leksa Alfa Kaba.

U pobedničkom sastavu nekoliko igrača preuzelo je stvari na svoja pleća, pa su čak šestorica utakmicu završili sa dvocifrenim učinkom. Amin Nua je imao 17 poena, Mantas Kalnijetis 14, Teo Maledon 13, dok su po 12 postigli Alfa Kaba, Livio Žan Šarl, kao i Demarkus Nelson.

U poraženoj ekipi Filip Šrab je dao 18 poena, dok su ga pratili još samo Sergej Karasjov sa 14 i Džejlen Rejnolds sa 12 ubačenih koševa.

Valja podsetiti na to da se crno-beli u Hali Pionir sa Turk Telekomom sastaju u sredu od 20 časova, pa ovim putem apelujemo na Grobare da ispune salu do poslednjeg mesta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.