JOKIĆ BOG KOŠARKE: Srbin ponovo SUROVO DOMINIRAO, na kolenima i NAJBOLJI TIM U NBA LIGI! (VIDEO)
Nikola Jokić je jedan od najboljih igrača u NBA, Foto: AP/David Zalubowski

bravo, momče!

JOKIĆ BOG KOŠARKE: Srbin ponovo SUROVO DOMINIRAO, na kolenima i NAJBOLJI TIM U NBA LIGI! (VIDEO)

Jokić je predvodio svoj tim do prvog mesta na Zapadu

Objavljeno:

Nikola Jokić i Denver Nagetsi stvarno misle ozbijno ove sezone: sinoć su u Koloradu pali i lideri NBA lige, Toronto Reptorsi, sa 95:86.

Kako rezultat kaže, bio je to susret koji su obeležile jake odbrane oba tima, Toronto je imao prednost u većem delu susreta, a uporno zatrpavanje koša od strane Srbina, plus Džamal Marej kad je trebalo, bili su faktori koji su na kraju doneli novu pobedu, skor 20-9 i mesto na vrhu Zapadne konferencije za Nagetse i Jokića.

Nikola je na ovoj utakmici za 35 minuta šutirao 11-19 iz igre (0-1 trojke) i 4-5 slobodna bacanja, a na kraju je zabeležio 26 poena, 9 skokova, 4 asistencija i 2 ukradene lopte.

Podjednako bitan za Nagetse bio je i Džamal Marej, koji je ubacio 15 od svojih 19 poena u 4. četvrtini.

Na drugoj strani, Kavai Lenard je bio najbolji u timu Toronta sa 29 poena, 14 skokova i 4 asistencije.

Nagetsi su u 3. četvrtini gubili sa čak 70:57 i mnogima je izgledalo da gube ovu utakmicu. Ipak, uspeli su nekako da preokrenu i serijom od čak 23:2 digli su domaću publiku na noge.

Ova pobeda ujedno znači 1. mesto na Zapadu, nešto što su poslednji put uradili pre skoro tačno 34 godine, 18. decembra 1984. U Celoj NBA ligi sada bolji skor od Denvera imaju samo upravo Reptorsi (23-9).

Inače, susret lidera NBA obeležile su i brojne povrede ključnih igrača u rotacijama oba tima: kod Toronta Kajl Lauri, Paskal Siakam, Fred VanVlit i Jonas Valančijunas, a kod Denvera Vil Barton, Geri Heris i Pol Milsap.

Evo partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.