NIKAD NISU IMALI TAKVOG IGRAČA: Nikola Jokić - najbolji centar NBA lige! A, tek je počeo...
Dodavanje Nikole Jokića bez gledanja - zaštitni znak, Foto: AP/Tom Szczerbowski

DOKTOR

NIKAD NISU IMALI TAKVOG IGRAČA: Nikola Jokić - najbolji centar NBA lige! A, tek je počeo...

Kada on dodaje, niko ne zna gde lopta ide...

Objavljeno: 11:04h

Sezona iz snova za Nikolu Jokića - bar do sada. Srpski centar je vodeći igrač Nagetsa i najzaslužniji što taj tim ima vodeću poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa učinkom od 19 pobeda i devet poraza. Ove sezone prosečno postiže po 17,4 poena, 10 skokova i 7,6 asistencija po meču.

Međutim, i fascinantna statistika može da se popravi, a upravo to je Nikola učinio u decembru mesecu.

Jokić je od početka poslednjeg meseca u godini u proseku postizao 21 poen (49,5 odsto šuta iz igre), 11,3 skokova i 9,3 asistencije.

Da stvari po njega budu još lepše... Somborski heroj trenutno ima 214 zabeleženih uspešnih dodavanja u sezoni, a iza sebe je ostavio dugogodišnje majstore najjače košarkaške lige na svetu poput Lebrona Džejmsa (195), Kevina Durenta (187), Krisa Pola (177) i mnogih drugih.

On je jedini centar u top 20 asistenata u ligi, što dodatno daje na značaju sezoni u kojoj bi Srbin mogao da se bar približi uspehu Sakramento Kingsa sa početka ovog veka, kada su ih Peđa i Vlade doveli do finala Zapadne konferencije, gde su na onaj skandalozan način poraženi na korak od velikog finala.

Bilo kako bilo, pred Nikolom je zaista blistava budućnost. Nadamo se da će malo nje posvetiti i srpskoj reprezentaciji. Jedno je sigurno - Nagetsi ovakav profil igrača toliko izraženog kvaliteta do sada nisu imali!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.