DIVAC JE LICEMER, ZVEZDA JE OSETILA POSLEDICE: Prvi čovek Evrolige oštro po legendi Kingsa, a pominje i Bogdanovića
Vlade Divac, sportski direktor Sakramenta, Foto: AP

oglasio se

DIVAC JE LICEMER, ZVEZDA JE OSETILA POSLEDICE: Prvi čovek Evrolige oštro po legendi Kingsa, a pominje i Bogdanovića

Košarkaški radnik iz Španije je dao svoj osvrt o finansijskom fer-pleju i podsetio da je Crvena zvezda bila kažnjena, jer ga nije poštovala u prošlosti

Objavljeno:

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu govorio je u opširnom intervjuu za ruski “Sports” o mnogim košarkaškim temama.

Košarkaški radnik iz Španije je dao svoj osvrt o finansijskom fer-pleju i podsetio da je Crvena zvezda bila kažnjena, jer ga nije poštovala u prošlosti.

- Podsetiću na timove koji su osetili posledice finansijskog fer-pleja. Crvena zvezda i Galatasaraj nisu mogli da registruju nove igrače zbog toga što su kršili pravilnik. Taj proces ide sporije, a dogovorili smo se da još striktnije naplaćujemo kazne u budućnosti - rekao je Bertomeu za “Sports”.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde foto: Starsport©

Prvi čovek elitnog klupskog košarkaškog takmičenja je isprozivao legendarne asove Vladea Divca i Andreja Kirilenka i njihove izjave o dvostrukim aršinima Evrolige u vezi sa kvalifikacijama za Mundobasket 2019. Ipak, Bertomeu je prenebregnuo činjenicu da je Divac kao generalni menadžer Sakramenta dozvolio Nemanji Bjelici i Bogdanu Biogdanoviću da igraju tokom FIBA prozora, a bivši bek Partizana je i pretrpeo povredu u meču protiv Grčke.

Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige
Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige foto: Stefan Jokić

- Ima licemernih ljudi. Ljudi koji su u svojim karijerama često propuštali reprezentativne utakmice, a sada govore kako je neprihvatljivo da se igrači ne odazivaju obavezama u nacionalnim timovima. Govorim o Kirilenku i Divcu. Ne sećam se da je Divac kao Sakramenta pustio Bogdana Bogdanovića da igra reprezentativne utakmice - dodao je Bertomeu.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: AP/Rich Pedroncelli

Bertomeu je takođe istakao da će budućnosti licence za Evroligu biti davane zemljama čija je košarka u razvoju, i kao primer pomenuo Veliku Britaniju i London.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.