STVARNO NE ZNAM KAKO SMO POBEDILI: Trinkijeri srećan posle veoma značajnog trijumfa u borbi za TOP 16!
Andrea Trinkijeri, trener Partizana, Foto: Starsport©

evrokup, 9. kolo

STVARNO NE ZNAM KAKO SMO POBEDILI: Trinkijeri srećan posle veoma značajnog trijumfa u borbi za TOP 16!

Partizan je na četvrtom mestu u C grupi Evrokupa sa skorom od tri pobede i šest poraza, ali rivali u borbi za Top 16 fazu, Turk Telekom i Trento svoju utakmicu devete runde igraju u sredu 12. decembra.

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je veoma zadovoljan zbog pobede njegovih izabranika u meču 9. kola Evrokupa nad Asvelom, 78:75.

Crno-beli su preživeli dramatičan finiš, ali su na kraju za dobru igru i veliku borbenost nagrađeni pobedom koja im daje nadu da će se plasirati u Top 16 fazu.

Italijanski stručnjak je priznao da je njegov tim uradio dosta dobrih stvari u ovom meči i da polako napreduje.

- Stvarno ne znam kako smo pobedili. Istina je da smo uradili mnogo toga dobrog, ali malo je nedostajalo da sve to upropastimo zbog loše koncentracije i nepotrebnog komplikovanja u samom finišu susreta. Ipak pokazali smo da imamo veliko srce. Vodili smo, pa gubili, na kraju dobili meč. To je veoma dobra stvar za ovako mlad tim. Pokazalo se da nije gotovo dok se ne završi - rekao je Trinkijeri.

Trinkijeri i Šćepanović na klupi Partizana
Trinkijeri i Šćepanović na klupi Partizana foto: Starsport©

Aleksej Nikolić je bio jedan od najboljih igrača utakmice, meč je kao i Lendejl i Pejdž završio sa 15 postignutih poena od kojih su neki bili u ključnoj četvrtini. - Znali smo da je Asvel ekipa koja igra izuzetno fizički i možda i najagresivnije u ovoj grupi. Igrali su čvrstu odbranu i veoma organizovano u fazi napada. težak su protovnik, posebno kada igraju pred svojim navijačima. Igrali smo dobro, mada je bili uspona i padova u trećoj četvrtini. mentalno smo ostali u utakmici što je bilo najvažnije i što nas je, na kraju, dovelo do pobede - rekao je Nikolić.

Aleksej Nikolić, košarkaš Partizana
Aleksej Nikolić, košarkaš Partizana foto: Starsport©

Posle ovog meča, Partizan je na četvrtom mestu u C grupi Evrokupa sa skorom od tri pobede i šest poraza, ali rivali u borbi za Top 16 fazu, Turk Telekom i Trento svoju utakmicu devete runde igraju u sredu 12. decembra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.