Iz Partizana poručuju: Izbacićemo već viđenog šampiona! (FOTO)

U derbi ulaze kao autsajderi

Iz Partizana poručuju: Izbacićemo već viđenog šampiona! (FOTO)

Partizan će u subotu od 21 čas u polufinalu igrati protiv pobednika duela Crvene zvezde i Smedereva, a crveno-beli su veliki favoriti
Objavljeno:

Potpredsednik košarkaškog kluba Partizan Miroslav Berić rekao je da je njegova ekipa pokazala da je popravila formu i da će učiniti sve da "već viđenog šampiona" Crvenu zvezdu izbaci u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. - Pokazali smo da smo podigli formu u poslednja dva meseca, svima nam je u sećanju pobeda protiv Crvene zvezde (u Jadranskoj ligi). Ne predajemo se i apsolutno ulazimo u meč sa željom da pobedimo. Daćemo sve od sebe, nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača. Učinićemo sve da već viđenog šampiona izbacimo iz Kupa - rekao je Berić novinarima u Nišu.

Jelena Vučetić
Partizan se plasirao u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je u četvrtak u Nišu pobedio FMP sa 85:83, a ekipa iz Železnika je u poslednjim trenucima imala šut za pobedu. U prvom polufinalu Mega Leks je pobedila Konstantin sa 78:61. - Kada se pogleda to su očekivani ishodi, ali nimalo lake pobede Mege i Partizana. Postojala je mogućnost da se meč reši na jednu loptu, FMP je imao šut za pobedu, jeste iz teške situacije ali mogao je da pobedi. Konstantin se dobro držao, agresivno je krenuo i bilo je neizvesno do završnice treće četvrtine. Kvalitet Mege se ispoljio u poslednjoj četvrtini i rutinski je pobedila. Publika može da bude zadovoljna, a najviše me raduje to što je dvorana bila prepuna, pogotovo u drugoj utakmici - rekao je Berić.
Partizan će u subotu od 21 čas u polufinalu igrati protiv pobednika predstojećeg duela Crvene zvezde i Smedereva, a crveno-beli su veliki favoriti. - Kao što smo bili favoriti protiv FMP-a, u predstojeći duel ulazimo kao autsajderi, Zvezda je apsolutni favorit. Nemamo imperativ kao Zvezda. Prepuštamo ulogu favorita, ali to ne mora ništa da znači pogotovo u derbiju, u jednoj utakmici.
Fonet
Berić je naveo da je trener Partizana Aleksandar Džikić u četvrtak imao stomačni virus i da je bilo neizvesno da li će voditi ekipu u duelu sa FMP. On je dodao da je svestan velikih oscilacija u igri Partizana. - Svesni smo da je moglo da bude i suprotno, da ne budemo u Nišu nego u Beogradu. Dešavaju se velike oscilacije, od situacije u kojoj smo imali dobru igru, ogromnu prednost, atmosferu, došli smo do toga da razmišljamo da li će poslednja lopta da uđe u koš. Igrači su svesni da to više ne sme da se događa, da se prospe sve što se radilo 25-30 minuta. Imamo prazan hod od nekoliko minuta, kada od ogromne prednosti dođemo do toga da se borimo za pobedu. Ako želimo da pobedimo Zvezdu, te prazne minute moramo da svedemo na minimum.
Saša Pavlić Koky
Upitan o situaciji oko prolaska u Evroligu ili nastupa u FIBA Ligi šampiona, Berić je rekao da za sada nema ništa novo i da će uskoro doći vreme da se po tom pitanju izjasne federacije, lige i klubovi. - Ne mogu da kažem ništa, kada dođe trenutak da se izjasnimo, politika kluba će biti jasna i bićete blagovremeno obavešteni u kom smeru Partizan razmišlja. Bivši kapiten crno-belih je naveo da se u minulim utakmicama u Kupu pokazalo da nije prevelika razlika u kvalitetu ekipa koje se takmiče u Jadranskoj ligi i domaćem prvenstvu. - Svi bi trebalo da se borimo da razlika bude što manja - rekao je Berić. (A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.