DOMINACIJA SRBA ŠIROM NBA LIGE: Svi su igrali, svi su pobedili, ali o Jokićevoj partiji priča ceo svet!
Jokić razbio Gasola, Foto: AP

NAJJAČA LIGA SVETA

DOMINACIJA SRBA ŠIROM NBA LIGE: Svi su igrali, svi su pobedili, ali o Jokićevoj partiji priča ceo svet!

Svi Srbi su u noći između ponedeljka i utorka bili na parketu širom NBA lige

Objavljeno: 10:08h

Košarkaši Sakramenta slavili su nad Čikagom sa 108:89, Denver je bio bolji od Memfisa sa 105:99, dok su Los Anđeles Klipersi bili bolji od Finiksa našeg trenera Igora Kokoškova posle produžetka i velike drame rezultatom 123:119.

Idemo prvo do Čikaga, gde je u najsrpskijem američkom gradu gostovala najsrpskija NBA ekipa.

Bulsi su početkom trećeg perioda imali 12 poena prednosti, ali onda je usledio veliki preokret gostujućeg tima. Razigrali su se Foks, Hild i Bogdanović, pa su Kingsi na kraju ubedljivo slavili.

Bogdan je za 30 minuta igre upisao 16 poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Nemanja Bjelica je na parketu proveo 21 minut i upisao je šest poena, šest skokova, dve asistencije i jednu blokadu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Foks sa 25 postignutih poena. U poraženom sastavu odličan je bio Zak Lavin sa 19 poena.

U drugom meču koji umnogome zanima publiku u Srbiji, Nikola Jokić odgrao je odličan meč u pobedi nad Grizlisima.

Srbin je bio najefikasniji u svom timu. Upisao je 17. dabl-dabl u sezoni. Meč je završio sa 27 poena (9-14 iz igre, 8-9 slobodna bacanja), 12 skokova i šest asistencija, od kojih je jedna atraktivna, na nešto više od minut do kraja, bila posebno važna za trijumf Nagetsa.

Sjajno ga je pratio Monte Moris koji je ubacio 20 poena, dok je Džamal Marej postigao 16.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Majk Konli sa 19 poena.

U trećem, ne i najmanje važnom meču za košarkaške ljubitelje iz naše zemlje, Los Anđeles Klipersi su slavili nad Finiks Sansima našeg Igora Kokoškova, a i Boban Marjanović i Miloš Teodosić su igrali na tom meču.

Teo je za 12 minuta na terenu ubacio osam poena uz dve asistencije i jedan skok, dok je Boban za četiri minuta više postigao dva poena manje, ali uz osam skokova i dve asistencije.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Heris i Galinari sa 33, odnosno 25 poena, dok su kod Finiksa Ejton sa 20 i Holms i Bridžis sa po 19 poena bili bolji od ostalih.

Šampion je savladao Minesotu, Stef Kari je ubacio 38 poena, Klej Tompson dodao 26, "Spleš Braders" su pogodili ukupno 11 trojki, čitav tim 19, od kada se vratio posle povrede, Stef u proseku daje više od 31 poena po meču. Videli smo i Drejmonda Grina posle pauze, 7 poena i isto toliko asistencija uz 10 skokova, propustio je 11 mečeva, kaže da se oseća poput deteta u prodavnici slatkiša, koliko je želeo da se vrati na teren.

Dalas je rasturio Orlando, spustio ih na 76 poena, Vučević je dao 8 koševa, imao 16 skokova, ali je promašivao kao i čitav tim, Medžik je imao užasne procente šuta. Posle herojstva u duelu sa Hjustonom, Dončić je takođe promašivao, samo 7 poena, ali je imao 11 skokova i 9 asistencija. Svi hvale sjajnog Slovenca, ali je šou preuzreo Džajlen Branson momak koji je sa Vilanovom osvojio dve titule. Ruki iz druge runde drafta je ubacio 17 poena, najviše od kada je u NBA, Harison Barns 19, a gosti su bili bez Furnijea i Moa Bambe, ovaj drugi je kažnjen jer je prekršio klupska pravila, zakasnio na okupljanje. Dalas je prvi put za više od deceniju dobio deset mečeva u nizu kod kuće.

Pol Džordž je ubacio 31 poen u pobedi Oklahome nad Jutom, Vestbruk nastavio sa tripkl-dablovima, to više nije ni vest, 12 poena, uz očajan šut, ali 11 skokova i 10 asistencija. Ovo je bio prvi sudar timova od kada je Juta nokautirala Tander prošle godine u plej ofu. Na kraju, "Džezeri" su ublažili poraz, domaćin je vodio i sa 29 razlike u trećoj četvrtini...

Rezultati

Indijana - Vašington 109:101 Filadelfija - Detroit 116:102 Boston - Nju Orleans 113:100 Čikago - Sakramento 89:108 Milvoki - Klivlend 108:92 Oklahoma - Juta 122:113 Dalas - Orlando 101:76 Denver - Memfis 105:99 Feniks - LA Klipers 119:123 (pp) Golden Stejt - Minesota 116:108 LA Lejkers - Majami 108:105

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.