ZVEZDA LAGANO NASTAVILA NIZ: Crveno-beli na Regland-Cirbes pogon uništili Zadar!
Džo Regland i Cirbes u pozadini, Foto: Starsport©

ABA LIGA, 10. KOLO

ZVEZDA LAGANO NASTAVILA NIZ: Crveno-beli na Regland-Cirbes pogon uništili Zadar!

Sva dešavanja sa meča možete pratiti na lajv-blogu na Espresu...

Objavljeno: 20:39h

Košarkaši Crvene zvezde razbili su Zadar u desetom kolu ABA lige rezultatom 97:70.

U dosadašnjem toku takmičenja, crveno-beli su zabeležili sve pobede, a Zadrani tri i to sve tri u gostima. Ovoga puta, nisu uspeli u toj nameri, jer je vicešampion Jadrana bio previše dobro koncentrisan.

Tokom celog meča videlo se da će Zvezda lako da dođe do trijumfa, a serija iz druge četvrtine kada su Tomićevi izabranici dospeli do +17 jasno je stavila Zadranima do znanja da ovde ove nedelje nisu imali šta da traže.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Džo Regland sa 17 poena i šest asistencija, a pratili su ga Maik Cirbes sa 14 poena, Stratos Perperoglu sa 13 (do sredine treće četvrtine nije postigao nijedan). Valja pomenuti da je Dejan Davidovac takođe imao pet asistencija.

U poraženom sastavu jedini vredni pomena bili su Kvame Von sa 16, Litl sa 14 i Krajina sa devet poena, dok su Luka Božić i Marko Brzoja imali po pet asistencija, ali je njihov poenterski učinak izostao.

Sva dešavanja po četvrtinama sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espresu...

KRAJ UTAKMICE! Crvena zvezda je više nego rutinski došla do 10. uzastopne pobede u ABA ligi. Zadar je ostao na svega tri trijumfa, i to sva tri kod kuće.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 79:53

Crvena zvezda je na dva i po minuta pred kraj ove deonice došla na do tog momenta maksimalnih 22 poena prednosti pogotkom i lepom asistencijom Stratosa Perperoglua, koji do tada nije imao napadački učinak. . Tada se sve raspalo za Zadar i crveno-beli su se popeli na nedostižnih 26 poena prednosti!

POLUVREME! KRAJ DRUGE ČETVRTINE! 45:33

Sličan razvoj događaja kao i u prvoj deonici. Igralo se u miniserijama, u kakvom razvoju situacije se mnogo bolje snašla beogradska ekipa, koja je zahvaljujući dobroj timskoj igri uspela da duplira prednost, a onda dođe i do maksimalnih +17. Džo Regland je jedini dvocifren u timu crveno-belih, dok su se svi osim Berona i Dobrića koji su ulazili u igru upisali u strelce.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 22:16

Crvena zvezda je dobro otvorila meč, imala je +6 na četiri minuta do kraja. Maik Cirbes sa 2+1 i Boriša Simanić trojkom napravili su prvu osetniju razliku. Na tri minuta do kraja poenima Džoa Reglanda uz faul Zvezda je došla do makimalnih +9. Posle nekoliko loših poteza crveno-belih i faula u napadu Alekse Nenadića, Zadar se primakao na 19:16 na dva minuta do kraja deonice.

1' UTAKMICA JE POČELA! Budite uz Espreso.co.rs i na kraju svake četvrtine ispratite dešavanja iz Hale Pionir.

18.51 - Bacimo pogled na tabelu pre nego što meč počne.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.