OVAJ ČOVEK JE POMERIO GRANICE KOŠARKE: 13 poena za 35 sekundi - to može samo Trejsi MekGrejdi!
Trejsi MekGrejdi - čovek koji je ispisao istoriju NBA lgie, Foto: Youtube / Printscreen

legendaran meč

OVAJ ČOVEK JE POMERIO GRANICE KOŠARKE: 13 poena za 35 sekundi - to može samo Trejsi MekGrejdi!

I sam junak jedne od najpoznatijih završnica košarkaških mečeva podsetio se mnogo godina kasnije kako je ona izgledala iz njegovog ugla

Objavljeno:

Po mnogima, jedan od najvećih kambekova u istoriji košarke dogodio se u decembru 2004. godine. Te decembarske večeri u Hjustonu je gostovala jedna od vodećih ekipa lige u tom trenutuku San Antonio Sparsi, a Trejsi Mekgrejdi je doneo pobedu Hjustonu u neverovatnoj završnici.

Na 35 sekundi do kraja utakmice, Sparsi su vodili sa 76:68 i činilo se da je meč rešen, ali onda na scenu stupa neverovatni Mekgrejdi, koji je za tih preostalih 35 sekundi postigao čak 13 poena i na taj način ukrao pobedu košarkašima San Antonio Sparsa, koji su u neverici gledali igrače Hjustona kako trčeći pokušavaju da uhvate i zagrle Ti-Meka, posle senzacionalnog trijumfa njihovog tima od 81:80.

Pogađao je u toj završnici Mekgrejdi iz neverovatnih pozicija, iako su ga čuvali najbolji defanzivci Sparsa, a uspeo je čak i da postigne jednu “suludu” trojku uz faul Tima Dankana. Zanimljivo je da u hali nije ostalo mnogo navijača domaćih kada je krenuo čudesni preokret u režiji Trejsi Mekgrejdija, jer su se mnogi uveliko pomirili sa porazom i rešili da ranije odu kod kuće. Kakav su samo spektakl propustili…

- Te noći, Trejsi Mekgrejdi bio je košarkaški bog - pisali su američki mediji kasnije o noći u kojoj je Mekgrejdi pisao košarkašku istoriju.

- Bilo je to nešto neverovatno. Verovatno najluđe što sam ikada video. Dečko je poludeo i kraj priče. Ne želim toga ni da se sećam - pričao je kasnije o tom meču tadašnji trener Sparsa Greg Popović.

Greg Popovič
Greg Popovič foto: Fonet

I sam junak jedne od najpoznatijih završnica košarkaških mečeva podsetio se mnogo godina kasnije kako je ona izgledala iz njegovog ugla:

- Sećam se kao juče da je bilo, sat je odbrojavao, a ja sam razmišljao samo o tome kako da donesem pobedu Hjustonu. Želeo sam da rizikujem. U trenutku kada sam uputuio poslednji šut, znao sam da će lopta ući. Osetio sam to. U završnici mi je delovalo kao da je obruč veoma, veoma veliki – rekao je Mekgrejdi o svojoj predstavi u završnici meča sa Sparsima.

Magična noć Trejsi MekGrejdija
Magična noć Trejsi MekGrejdija foto: Youtube / Printscreen

Podsetite i uživajte u neverovatnoj završnici meča u režiji Mekgrejdija, završnici koja se i danas prepričava i izaziva divljenje kod svih ljubitelja košarke širom sveta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.