Micić promašio šut za pobedu, Baskonija srušila CSKA, dok je srpski Fener slavio u Atini!
Vasilije Micić, Foto: EPA/Elvira Urquijo

evroliga, 11. kolo

Micić promašio šut za pobedu, Baskonija srušila CSKA, dok je srpski Fener slavio u Atini!

Srpski košarkaš Vasilije Micić odigrao je dobar meč u dresu turskog tima, ali je u poslednjoj deonici imao neke loše odluke i promašio je šut za pobedu

Objavljeno:

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras Anadolu Efes nakon preokreta u Istanbulu rezultatom 84:82 u okviru 11. kola Evrolige.

Real je uspeo da se izvuče posle minusa od čak 15 poena koliko je Efes imao u trećoj četvrtini i izvanrednom igrom u poslednjoj deonici vrate se na pobednički kolosek posle dva uzastopna poraza u Evroligi.

Srpski košarkaš Vasilije Micić odigrao je dobar meč u dresu turskog tima, ali je u poslednjoj deonici imao neke loše odluke i promašio je šut za pobedu.

U jednom od derbija ovog kola najjačeg evropskog klupskog takmičenja svojim poenima i skokovima istakao se igrač ,,kraljevskog kluba” Gustavo Ajon sa 20 postignutih poena uz 11 uhvaćenih lopti.

U sastavu Efes-a najbolji je bio Adrijen Moerman sa 19 poena i 10 skokova, dok je ponovo odličnu utakmicu odigrao prošlomesečni MVP Evrolige Vasilije Micić koji je sa 15 poena i osam asistencija okončao ovaj susret.

Nakon 11 odigranih utakmica, Real Madrid je sada na skoru 9-2, dok Efes ima jednu pobedu manje.

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras Panatinaikos u ,,OAKA areni” u Atini rezultatom 81:69 u okviru 11. kola Evrolige.

Ekipa Željka Obradovića je odigrala dobru prvu deonicu i već tada su stvorili prednost od šest poena. Pokušao je domaći tim da sustigne rivala, ali Fener se dobro držao i u poslednjoj četvrtini ,,dodao gas” i srušio rivala pred njihovom publikom.

Sjajno veče imao je srpski košarkaš Nikola Kalinić koji je sa 18 poena bio jedan od najzaslužnijih za slavlje turskog tima, uz to je imao i po četiri skoka i asistencije.

Dobru rolu imali su i Žofri Lavernj sa 16 i Jan Veseli sa 15 poena. Obradović nije previše rizikovao sa Markom Gudurićem koji je povredio skočni zglob pre nekoliko dana.

Ipak, bivši igrač Crvene zvezde je odigrao 15 minuta na ovoj utakmici i postigao sedam poena. Nik Kalates je bio najefikasniji u dresu PAO-a sa 14 poena i sedam asistencija.

Košarkaši Baskonije
Košarkaši Baskonije foto: EPA/Jose Ramon Gomez

Baskonija je priredila malo iznenađenje pošto su uspeli da savladaju CSKA iz Mosvke u meču koji je ruski tim dočekao kao veliki favorit.

Tokom celog meča vladala je rezultatska klackalica. Ekipe su se s vremena na vreme smenjivale u vođstvu, ali je Baskonija u finišu bila pribranija, pa su poenima Tornikea Šengelije, koji je pogodio za 2+1 stvorili razliku koja je bila, ispostaviće se, nedostižna za ,,armejce”.

Pored Šengelije koji je sa 15 poena okončao susret, istakao se Vinsent Pojrije sa 18 poena i osam skokova. Alek Petres je prevodio CSKA sa 20 poena, dok je Kori Higins postigao 17

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Evroliga, 11. kolo:

Petak:

Efes - Real 82:84 Baskonija - CSKA 76:73 Panatinaikos - Fenerbahče 69:81

Četvrtak:

Budućnost - Barselona 67:64 Darušafaka - Makabi 71:73 Žalgiris - Olimpijakos 83:75 Bajern - Himki 72:65 Milano - Gran Kanarija 86:94

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.