LUČA I JOVKE UGASILI ĐENKU I PEFIJA: Armani ne može bez Nedovića, Oli puk'o u Litvaniji, Makabi sa -16 do pobede!
Vladimir Lučić je vodio Bajern do pobede, Foto: EPA / Elvira Urquijo A

Evroliga, 11. kolo

LUČA I JOVKE UGASILI ĐENKU I PEFIJA: Armani ne može bez Nedovića, Oli puk'o u Litvaniji, Makabi sa -16 do pobede!

Srbi se nisu proslavili preterano ove večeri

Objavljeno:

Nastavlja se velika borba za mesta koja vode u četvrtfinale Evrolige, jer ni Bajern, a ni Žalgiris ni za pedalj ne odstupaju od te želje, niti da to prepuste finansijski moćnijim timovima.

Litvanski šampion je na svom terenu savladao Olimpijakos 83:75 zahvaljujući fantastičnoj timskoj igri koja se oslikava i u poenima igrača.

Čak petorica ih je bilo dvocifrenih, najbolji Grigonis sa 19, 14 je ubacio bivši plej Zvezde Nejt Volters, 13 Eron Vajt, a po 12 Kavalijauskas i Dejvis.

Jorgos Printezis je fantastično otvorio susret sa 4 pogođene trojke i ukupno 14 poena u prvoj četvrtini, ali onda je stao i u preostalih 30 minuta ubacio još samo 4, pa bi to mogao biti jedan od uzroka poraza Pirejaca.

Još je samo Zek Lidej sa 15 poena bio dvocifren u redovima crveno-belih, a Nikola Milutinov je postigao 4 poena.

U nekoj vrsti derbija bivših saigrača i trenera iz Zvezde, Bajern je u Minhenu savladao Himki 72:65 i stigao do 5 pobede u sezoni.

Nihad Đedović i Vladimir Lučić sa 14, odnosno 13 poena bili su najefikasniji u redovima nemačkog prvaka, dok je Stefan Jović ubacio 9 poena i podelio isto toliko asistencija.

Kod Himkija, koji je igrao bez povređenog Šveda, Čarls Dženkins kao da je želeo da se dokaže pred bivšim trenerom Dejanom Radonjićem i saigračem Jovićem, pa je pružio jednu od poenterski boljih partija u dosadašnjem delu sezone sa 12 poena, te uz Džordana Mikija bio najefikasniji u svojoj ekipi. Stefan Marković je bio odmah tu sa 10 poena i 4 asistencije.

Teško ide Armaniju bez Nemanje Nedovića, a sada je milanski klub doživeo i neočekivani poraz kod kuće od Gran Kanarije 94:86.

Odlično je odigrao španski klub koga je predvodio Erikson sa 17 poena, 12 je ubacio Kim Tili, a 10 poena je postigao bivši igrač Zvezde Nikola Radičević.

Majk Džejms je daleko bio najefikasniji kod domaćina sa 26 poena, uz 16 koševa Gudaitisa, a naš Vladimir Micov nije bio preterano raspoložen i postigao je samo 6 poena.

U nekoj vrsti "derbija začelja", odnosno okršaja ekipa koje su pri dnu tabele, Makabi je napravio neverovatan podvig uspevši u Istanbulu da se vrati iz minusa od 16 poena i na kraju trijumfuje protiv Darušafake, koja je ostala zakucana za dno tabele.

Ekipa iz Tel Aviva je slavila 73:71 iako je na početku poslednje deonice zaostajala 11 razlike.

Po poenima svi su bili ujednačeni u pobedničkoj ekipi - Dibartolomeo (13), O'Brajant (12), Vilbekin (11), Blek i Rej (10). Kod turske ekipe je 20 postigao Erik, a 14 Daglas.

Evroliga, 11. kolo:

Četvrtak

Žalgiris - Olimpijakos 83:75 Darušafaka - Makabi 71:73 Budućnost - Barselona 67:64 Bajern - Himki 72:65 Olimpija Milano - Gran Kanarija 86:94 Petak

Efes - Real Madrid Baskonija - CSKA Panatinaikos - Fenerbahče

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.