ON ĆE BITI ZVEZDA SLEDEĆEG DRAFTA: Sin je NBA legende, visok kao Bobi, gađa trojke, a ima najsmešnije ime na svetu!
Bol Bol, sin Manutea Bola, Foto: Printscreen/Youtube

DA PUKNEŠ OD SMEHA

ON ĆE BITI ZVEZDA SLEDEĆEG DRAFTA: Sin je NBA legende, visok kao Bobi, gađa trojke, a ima najsmešnije ime na svetu!

Komentatori jedva čekaju da on dođe u najbolju košarkašku ligu na svetu, pošto

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Svake godine se u SAD puno priča o NBA draftu, događaju koji prate ljudi iz celog sveta u nadi da će neko iz njihovog okruženja zaigrati u najjačoj ligi na svetu.

Ove godine, jedna NBA legenda se posebno nada da će njegov sin krenuti stopama slavnog oca. Radi se o Manuteu Bolu, čiji sin igra za koledž Oregon i projektovan je za petog pika na predstojećem draftu.

Kao što možete da vidite, njegovo ime je urnebesno - zove se Bol Bol, kako se i piše (dakle, slično kao da se u Srbiji neko zove Milić Milić ili Radiša Radiša).

Naravno, mnogi naši čitaoci već znaju za ovog momka, ali red je da upoznamo sa njegovim likom i delom i one koji do sada nisu imali tu čast. Radi se o gorostasu od 2.21 cm, ali koji građom više podseća na Kevina Durenta nego na Bobana Marjanovića, koji ima istu visinu (Durent je desetak cm kraći).

Da stvari budu još zanimljivije, Bol Bol gađa trojke kao kap. Pogledajte neke od njegovih snimaka i uživajte.

Bolova statistika dosadašnjeg toka koledž karijere, za vreme koje je odigrao tek sedam mečeva (dovoljno da se proceni suvi kvalitet u njegovom slučaju), je fascinantna. U proseku postiže po 21.6 poena po meču uz skoro 10 skokova, što je standardan dabl-dabl učinak. Da podsetimo, na koledžu mečevi traju kao nekada u Evropi, 40 minuta bez pauza na četvrtinama, dakle, čak osam minuta manje od NBA utakmica.

Ako je suditi po onome što smo do sada od njega videli, jasno je da će nas u narednih 10-ak ili više sezona on konstantno uveseljavati fantastičnim potezima.

Interesantno, i sa njim se saigrači šale kada je u pitanju visina, kao i sa Bobijem Marjanovićem, pa i njega nazivaju "šifrom u igrici", kako je i nazvan naredni video klip sa njegovim "hajlajtsima" iz jedne NCAA utakmice.

Inače, njegov otac Manute, koji je kao i sin rođen u Sudanu, samo u drugom gradu, tokom bogate NBA karijere igrao je za Golden Stejt, Filadelfiju i Majami.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.