AMERI PROGLASILI PARTIZAN NAJVEĆIM NBA RUDNIKOM! Ali, onda su napravili grešku zbog koje im se smeje cela ex-Yu!
Bogdan i Bojan, Foto: Profimedia

OFRLJE ODRAĐEN POSAO

AMERI PROGLASILI PARTIZAN NAJVEĆIM NBA RUDNIKOM! Ali, onda su napravili grešku zbog koje im se smeje cela ex-Yu!

Šta će reći Dušan Kecman kada vidi koga su stavili na spisak?

Objavljeno:

Amerikanci su se ponovo malo bavili evropskom košarkom, a ovoga puta su zaista ispali pomalo i smešni, jer su napravili nekoliko neverovatnih grešaka u najnovijem istraživanju.

Reč je o kratkom klipu koji su napravili, a koji govori o tome koji klubovi sa Starog kontinenta su najveći rasadnici talenata na NBA Draftovima.

Nekoliko timova iz bivše Jugoslavije je na spisku, a među njima su Olimpija Cibona, Mega i Partizan. Olimpija je u najjaču svetsku ligu, prema pisanju HoopsHype-a, poslala osam košarkaša, Cibona devet, Mega deset, a Partizan je ubedljivo prvi od svih klubova - 13 igrača.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: AP, AP/David Zalubowski

Međutim, na prvi, drugi, treći i bilo koji pogled, vidi se velika greška na ovoj listi. Piše da je iz Cibone draftovano devet igrača, a fali Bojan Bogdanović, koji je već 2011. godine, kada je bio u zagrebačkom timu pre odlaska u Fener, povučen u Majami Hit.

Kada smo videli zašto on fali, nismo mogli čudu da se načudimo, a za to smo morali da sačekamo do kraja klipa. Fali jer su naše američke kolege napisale da je on u najjaču ligu sveta prešao iz Partizana, tačnije, da je bio u beogradskom umesto u zagrebačkom klubu kada je draftovan. Da stvari budu još gore, nisu ga pomešali sa Bogdanom, što je čest slučaj, već su na taj spisak stavili i Bogdanovića.

Interesantno, Tviteraši iz Srbije su se odmah latili tastature, kako bi Amerima ukazali na greške, ali su i sami izgrešili.

- Sale Đorđević, Ratko Varda, Semih Erden - pisali su Grobari pokušavši da nađu još grešaka pored one za Bojana Bogdanovića, ali nisu baš bili u pravu.

Đorđević jeste bio u Partizanu kada je izlazio na Draft, ali nije draftovan, Erden je već bio član Fenerbahčea kada je "draftovan", dok Varda jeste otišao iz Partizana u Detroit, ali ni on nije prošao kroz Draft.

Takođe, pomenut je i Andrej Kirilenko, ali ni on nije zvanično "draftovan" kao Partizanov igrač, već je potpisao za Jutu, iako je bio u Beogradu.

Dakle, Ameri su napravili samo jednu grešku, kojom su čak crno-belima pripisali jednog igrača koji nije bio njihov (Bojan Bogdanović), pa iako su se pojedini Grobari odmah uvredili na Tviteru što nema još nekih legenda crno-belog dresa, kada smo malo istražili, došli smo do zaključaka da je jedina greška bio upravo hrvatski as koji trenutno nastupa za Indijana Pejserse.

Šta će reći Dušan Kecman kada vidi da su Bogdanovića stavili u crno-bele redove, a sećamo se da je upravo Bojan pred onu legendarnu Dušanovu trojku u Zagrebu postigao koš za koji je mislio da će doneti pobedu u finalu ABA lige te 2010. godine?

Krajnje interesantan detalj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.