SAM PROTIV SVIH: Erdogan mu zabranio ulaz u Tursku, on tvrdi da je najbolji košarkaš u NBA, a oglasio se i Okur!
Enes Kanter, prognani turski košarkaš, Foto: Reuters

bez blama

SAM PROTIV SVIH: Erdogan mu zabranio ulaz u Tursku, on tvrdi da je najbolji košarkaš u NBA, a oglasio se i Okur!

NBA Evropa je objavila fotografiju sa trojicom najboljih turskih igrača i na njoj su Džedi Osman iz Klivlenda, Ersan Iljasova iz Milvokija i Furkana Korkmaza iz Filadelfije

Objavljeno:

Turski košarkaš i centar Njujork Niksa Enes Kanter prozvao je NBA Evropu zbog toga što se nije našao među najboljim turskim košarkašima u najjačoj ligi sveta.

Poznato je da se Kanter protivi režimu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdoana, a od 2017. godine mu je zabranjen ulaz u Tursku na Erdoganovu naredbu, pa je i ovog puta sugerisao da je to njegovo "maslo".

NBA Evropa je objavila fotografiju sa trojicom najboljih turskih igrača i na njoj su Džedi Osman iz Klivlenda, Ersan Iljasova iz Milvokija i Furkana Korkmaza iz Filadelfije.

Izostavljen je Kanter, koji je jedan od boljih napadačkih centara u ligi, iako ne igra za reprezentaciju Turske, on potiče odatle i nekada je bio reprezentativac. - Vau! Plašite se da stavite i moje ime tamo. Uplašeni malo pacovi, turski diktator Erdoan instruisao - napisao je Kanter na svom Tviteru.

Usledila je reakcija pošto su ljudi iz NBA Evrope docrtali njegov lik uz izvinjenje košarkašu Njujork Niksa.

Zatim je posle "ispravljene greške" reagovao i Kanter.

- Postavili su tu fotografiju bez mene. Posle su promenili. Nazvali su me i izvinili se. Veliki sam čovek, tako da ću prihvatiti izvinjenje, ali to je bilo nepoštovanje. Ja sam najbolji turski igrač ikada! - poručio je 26-godišnji košarkaš rođen u Cirihu.

Kanter je 2011. izabran kao treći pik na draftu od strane Juta Džeza. U tom timu je igrao do 2015, usledile su dve godine u Oklahoma Siti Tanderima, da bi leta 2017. prešao u Njujork Nikse.

Oglasio se i nekadašnji reprezentativac Turske, čuveni Mehmet Okur koji je na svom Tviteru okačio vest o izostavljanju Kantera i reakciju pomenutog da je najbolji turski košarkaš.

Okur je kao opis Tvita napisao samo: "Ovo je tako smešno" uz tri smajlija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.