PARTIZANU ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO: Kosovska policija zaustavila košarkaše crno-belih na Jarinju!
Foto: Espreso

Odustalo se od daljeg puta

PARTIZANU ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO: Kosovska policija zaustavila košarkaše crno-belih na Jarinju!

Srpskim sportistima nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova

Objavljeno: 12:52h
Aleksa Radosavljević

Ekspedicija košarkaškog kluba Partizan koja je rano jutros krenula prema Kosovu zaustavljena je na administrativnom prelazu Jarinje i zabranjen joj je ulaz na KiM.

Košarkaši crno-belih predvođeni kapitenom Novicom Veličkovićem i legendama kluba Sašom Pavlovićem i Dušanom Kecmanom, kao i predsednikom Ostojom Mijailovićem, krenuli su u južnu srpsku pokrajinu u posetu srpskom narodu i na odigravanje prijateljske utakmice protiv Trepče u Leposaviću.

Međutim, kosovska policija ih je zaustavila na Jarinju i zabranila im ulazak na tlo samoproglašene države.

1 / 4 Foto: Espreso

Delegacija Partizana i deo tima krenuli su na Kosovo, a namerno su pošli automobilima, a ne autobusom kako bi lakše prešli administrativni prelaz.

Međutim, odmah je prvi automobil vraćen i rečeno im je da ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, bez obzira što su čak i sklonili obeležja kako ne bi na taj način isprovocirali reakciju albanske policije i Albanaca.

Odluka o zabrani je stigla direktno od Ministarstva unutrašnjih poslova iz Prištine.

Razmišljalo se potom o nekim alternativnim putevima, ali je preporuka kancelarije za Kosovo i Metohiju bila da se na putuje na taj način, pa se posle dužeg većanja odustalo od puta.

To znači da delegacija crno-belih mora da se vrati nazad za Beograd i neće nastaviti sa posetom Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Oni je trebalo da budu gosti na Svesrpskom saboru u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici, kao i da se pridruže srpskim građanima na protestu ispred zgrade Euleksa.

Potom bi nastavili put prema Leposaviću, gde je trebalo da igraju utakmicu protiv Trepče od 15 časova.

- Košarkaši Partizana su vraćeni sa prelaza Jarinje uz obrazloženje da svoj dolazak na Kosovo i Metohiju nisu najavili kao klub, već su bili u privatnim kolima kao fizička lica. Trebalo je da dođu na Kosovo da daju podršku narodu, a planirano je bilo i da posete hram Svetog Dimitrija - rekao je predsednik Trepče Bojan Jakšić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.