RUSKI MARŠ KA KINI: Gruzija uz zvuk sirene obradovala Saleta i Srbiju, Bosna izgubila dobijen meč!
Veliko slavlje košarkaša Gruzije, Foto: FIBA Basketball

dobre vesti za orlove

RUSKI MARŠ KA KINI: Gruzija uz zvuk sirene obradovala Saleta i Srbiju, Bosna izgubila dobijen meč!

Kakva drama, kakav zavšetak meča u Tibilsiju

Objavljeno: 22:25h

Košarkaši Gruzije su košem Šermandinija u poslednjim trenutcima produžetka doši do pobede nad Izralom - 71:69 (64:64) i na taj način su znatno povećalli šanse Orlovima da će se plasirati na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Meč je posle neizvense završnice otišao u produžetak, u kom je Gjorgi Šermandini rešio pitanje pobednika uz zvuk sirene.

Košarkaši Gruzije
Košarkaši Gruzijefoto: FIBA Basketball

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je košarkaš Mega Bemaksa Goga Bitadze sa 18 postignutih poena, dok je Džejk Koen upisao 22 za Izrael.

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su u meču 10. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo od selekcije Finske rezultatom 81:77.

Selekcija BiH je i pre ovog kola izgubila šanse da se plasira na najveću košarkašku smotru u Kini naredne godine, a na ovom meču ispustila je ogromnih plus 21 i izgubila maltene dobijen meč.

Košarkaška reprezentacija Rusije pobedila je Češku rezultatom 81:61 na svom parketu, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

Rusija je u dvorani "Himki" bez problema odnela pobedu nad Češkom u 10. meču kvalifikacija, pa je ostala u trci za Svetsko prvenstvo, dok su Česi već izborili vizu za Mundobasket.

Francuska je u Limožu bila bolja od Bugarske rezultatom 77:53, i tako je upisala devetu pobedu u kvalifikacijama.

Najefikasniji u redovima Trikolora bio je Jakuba Autara sa 17 poena, dok je Matijas Lesor ubacio deset poena. U timu Bugarske Hristo Zaharijev je imao 13, a Stanimir Marinov 11 poena.

Nemačka je u grupi L, gde se nalazi i Srbija,savladali poslednjeplasiranu Estonijusa 87:70 koja nema šansi za put u Kinu, dok su Nemci pre ove utakmice obezbedili plasman u Kinu.

Timan je sa 16 poena predvodio Pancere, dok je u timu Estonije Sim Sander Vene imao 18 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Esprso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.