GRCI SE NE PLAŠE PIONIRA: Srbija je zemlja košarke i svetska sila!
Košarkaška repeezntacija Grčke, Foto: Espreso

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

GRCI SE NE PLAŠE PIONIRA: Srbija je zemlja košarke i svetska sila!

Utakmica je zakazana za ponedeljak u 20 i 15 časova

Objavljeno:

Košarkaške reprezentacije Srbije i Grčke sastaju se u kvalifikacijama za Mundobasket.

Utakmica je zakazana za ponedeljak u 20 i 15 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a dueli Srba i Grka uvek su više od košarke.

- Biće teška utakmica, ali borićemo se kao i do sada. Srbija ima određeni cilj, ali imamo i mi. Sve je moguće - rekao je Tanasis Skurtopulos, selektor Grčke.

Grci su sa devet bodova već obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Kina 2019. godine, a Srbi imaju pet pobeda i četiri poraza pa se nadaju pobedi u Beogradu.

- Srbija je košarkaška zemlja i svetska sila. Zbog igrača koje sada ima u sastavu i koje je imala u prošlosti, mečevi protiv nje su uvek nešto posebno. Ipak, to što Srbija ima odličan tim, ne znači ništa - izjavio je Janis Atinau.

Grčka će u srpskoj prestonici nastupiti bez igrača iz NBA i Evrolige, ali i Burusisa koji se vratio u Kinu pa će se osloniti na igrače iz domaćeg šampionata.

- Svaki meč protiv Srbije je poseban. Veliko rivalstvo postoji između naših ekipa. Srbija je uradila mnogo u košarci, osvojila je medalje na svim takmičenjima i dala toliko kvalitetnih igrača. Ali niko ne želi da izgubi. Idemo u Beograd da pobedimo - kazao je Janulis Larencakis.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.