SRBIJA PROPUSTILA ŠANSU: Drama pripala Izraelu, borićemo se do poslednjeg meča za odlazak na Mundobasket!
Košarkaši Srbije su izgubili od Izraela u gostima, Foto: Starsport©

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

SRBIJA PROPUSTILA ŠANSU: Drama pripala Izraelu, borićemo se do poslednjeg meča za odlazak na Mundobasket!

Sva dešavanja ste pratili u lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno: 15:03h

Srpski košarkaši su izgubili u Tel Avivu od Izraela 83:74 u dramatičnoj završnici u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Imala je naša reprezentacija u ovom meču šansu da pobedom dođe na samo korak od odlaska na Svetsko prvenstvo, ali je nije iskoristila zahvaljujući sopstvenim greškama i sada mora da juri pobede u preostala tri susreta.

Izraelci su se ovim trijumfom primakli na samo jednu pobedu zaostatka našoj reprezentaciji, a do kraja su ostale još tri utakmice i jednima i drugima.

Odluka je pala u poslednjih dva minuta utakmice, a presudio nam je Tamir Blat trojkom, a onda i Zosman polaganjem uz faul. Mada su nama glave došle naše greške u napadu i izgubljene lopte.

I to je ono što je bio najveći problem našeg tima u ovom meču - čak 22 izgubljene lopte u napadu i selektor Đorđević će morati da održi lekciju pre svega našim plejmejkerima i bekovima, Penu i Avramoviću, pa i Milosavljeviću i Laziću, koji su prečesto grešili u dodavanjima i davali loptu u ruke protivniku.

Sa druge strane, domaćina je služio fantastično šut za tri poena (13/32), ali pre svega, da ponovimo, presudile su najviše sopstvene greške naših igrača u napadu, a da ne govorimo o nekoliko promašenih zicera.

Statistika igrača Izraela
Statistika igrača Izraela foto: Printscreen/fiba.basketball

Uz podršku frenetične publike blistali su u dresu Izraela veteran Gaj Pnini sa 18 poena (5 trojki), potom mlade nade Zosman sa 10 poena, Koen sa 14 i Tamir Blat sa 10 poena i 9 asistencija.

U našem timu, bolji od ostalih Milosavljević sa 17, Raduljica 12 i Simonović 13 poena.

Statistika košarkaša Srbije
Statistika košarkaša Srbije foto: Printscreen/fiba.basketball

Naša reprezentacija naredni meč igra u ponedeljak u Pioniru protiv Grčke i u tom susretu će biti jača za Stefana Jovića, Vladimira Lučića i Vasilija Micića, a imaće imperativ pobede kako bi zadržala prednost od jednog trijumfa više nad Izraelcima uoči poslednjeg šestog "prozora" kvalifikacija kada će se odlučujući meč verovatno igrati sa Izraelcima u Beogradu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili u lajv-blogu na Espreso.co.rs...

40. minut - Sve je otišlo dođavola u poslednja dva minuta. Srbija je izgubila 83:74.

38. minut - Imamo čak 19 izgubljenih lopti do sada, mnogo je to i dobro je da smo još u igri. Izrael - Srbija 74:72.

34. minut - Uništiše nas sada dalekomentim šutevima. Kola su krenula nizbrdo. Pnini je u seriji trojki, nekoliko ih je pogodio zaredom. Izrael vodi 74:68.

32. minut - Okršaj trojkama u uvodu ove poslednje četvrtine. Pogodili su Izraelci dve, a na drugoj je odgovorio Avramović novim dalekometnim hicem. Izrael - Srbija 65:65.

30. minut - Gotova je treća četvrtina posle koje Srbija vodi 60:59 zahvaljujući neverovatnoj trojci Alekse Avramovića.

29. minut - POnovo naši bekovi prave greške u napadu, gube lopte i promašuju zivere, a Pnini je to kaznio sada trojkom i Izrael ponovo vodi 59:55.

25. minut - Simonović i Raduljica su sada glavni igrači u našem timu, sve poene su oni postigli u drugom poluvremenu. Srbija vodi 53:50.

22. minut - Kako je završio prvo poluvreme, tako je Simonović otvorio drugu polovinu - trojkom. Izrael - Srbija 47:48.

20. minut - Velika je borba bila u prvom poluvremenu. Posle preokreta Izraelaca, isto je učinila i naša reprezentacija, a trojkom Simonovića i potom polaganjem Pena, odlazi na odmor sa prednošću 45:43.

17. minut - Sada i trojka Branka Lazića kojom smo stigli do izjednačenja 34:34.

15. minut - Konačno trojka za Srbiju koju pogađa Stefan Birčević. Izrael - Srbija 32:29.

12. minut - Nova trojka za Izraelce, prilično dobro ih služi šut iz daljine za razliku od nas. Trenutni rezultat je 32:26 za domaćina.

10. minut - Izrael je napravio neverovatnu seriju 17:2 i stigao do prednosti od 7 poena. Mi smo košem Milosavljevića u poslednjoj sekundi prve četvrtine stigli do zaostatka 29:24.

6. minut - Nakon što smo stigli do malo osetnije prednosti, serija Izraelaca, dve trojke zaredom, Zosman i Tamir Blat preokreću i sada Izrael ima prednost 22:20.

4. minut - Uspeli smo sada da preokrenemo preko Raduljice i povedemo 8:7.

3. minut - Dobro otvaranje Izraelaca preko Zosmana, za nas su poene postigli Peno i Simonović. Izrael - Srbija 7:4.

13.00 - Počela je utakmica, naš tim je krenuo sa petorkom Peno, Milosavljević, Simonović, Birčević, Raduljica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.