GOSPODIN! Mirotić tokom Božićnog posta poklanja srpskoj porodici iz Vukovara po 500 evra za svaku trojku!
Nikola Mirotić, Foto: AP

CARSKI POTEZ CRNOGORCA IZ ŠPANIJE

GOSPODIN! Mirotić tokom Božićnog posta poklanja srpskoj porodici iz Vukovara po 500 evra za svaku trojku!

Samohrani otac Radoslav podiže šestoro maloletne dece koja trenutno žive u nehumanim uslovima

Objavljeno:

Košarkaš Nju Orleans Pelikansa će verovatno u narednih nešto više od mesec dana šutirati najbitnije trojke u karijeri. Nikola Mirotić je noćas pokrenuo nesvakidašnju akciju koja za cilj ima pomoć porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara.

Španski reprezentativac rešio je da za svaku pogođenu trojku tokom Božićnog posta, koji je počeo u sredu 28. novembra, donira 500 evra za kupovinu kuće porodici Varga iz Borovog sela kraj Vukovara. Samohrani otac Radoslav podiže šestoro maloletne dece koja trenutno žive u nehumanim uslovima.

U svojoj prvoj utakmici protiv Čarobnjaka iz Vašingtona, Mirotić je na terenu proveo ravno 28 minuta, šutnuo sedam puta za tri i pogodio triput, te će od danas cifra pomoći za porodicu Varga biti veća za 1,500 evra.

- U svetlu nadolazećih Božićnih praznika, želim da obradujem one kojima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniraću dobrovoljni prilog od 500 evra koji će biti iskorišćen za kupovinu kuće samohranom ocu Radoslavu koji podiže šestoro dece - napisao je Nikola na društvenim mrežama.

Pravoslavni vernici su u sredu, 28. novembra započeli Božićni post koji će trajati tačno 40 dana, do 7. januara i najradosnijeg hrišćanskog praznika. U tom periodu će Mirotićevi Pelikansi odigrati 20 utakmica zaključno sa Božićem 7. januara protiv Memfisa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.