ĐORĐEVIĆ ŽELI DA GLEDA U SVOJ TANJIR: Pojedini igrači su sa nekim poteškoćama došli iz klubova!
Aleksandar Đorđević, Foto: Profimedia

pred odlučujuće mečeve

ĐORĐEVIĆ ŽELI DA GLEDA U SVOJ TANJIR: Pojedini igrači su sa nekim poteškoćama došli iz klubova!

Svaka sledeća utakmica je za nas uvek bila najvažnija - istakao je selektor

Objavljeno: 21:25h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Izraela u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini izuzetno važna i da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi.

- Svaka sledeća utakmica je za nas uvek bila najvažnija. Znate moju filozofiju, a to je sada već filozofija ove grupe momaka i ljudi sa kojima radimo četvrtu godinu. Trudimo se da dođemo do što više pobeda. U takmičarskom smislu ova utakmica mnogo znači, ne treba gledati šta će drugi protivnici uraditi nego treba gledati svoj tanjir, voditi računa da uđemo maksimimalno koncentrisani u utakmicu i da probamo da pobedimo - rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Košarkaši Srbije igraju u petak od 13 časova u Tel Avivu protiv Izraela, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Đorđević je rekao da sa ekipom neće putovati Rade Zagorac, Stefan Pot, Aleksa Radanov i Dejan Kravić.

- Neki igrači su sa nekim poteškoćama došli iz klubova, kao Ognjen Dobrić i Radanov. Zagorac ima komplikovanu povredu nosa. Pot ima probleme stomačnog mišića koje vuče poslednje tri nedelje - dodao je selektor. On je rekao da je ekipa dobro trenirala u poslednja tri dana i da će sutra trenirati u Tel Avivu.

-Ima pokretljive četvorke i petice, odlične reakcije njihovih bekova, pre svih Blata i Di Bartolomeua. Imaju 20 igrača na spisku, videćemo kad budemo došli, spremamo se za svakog od njih. Mislim da će igrati izraelski košarkaši koji igraju za Makabi, ali dok se ne pojave na terenu nećemo znati njihov sastav - naveo je selektor.

Upitan kako se pripremiti za svaku utakmicu, pošto gotovo u svakom meču u istom "prozoru" kvalifikacija igra sa različitom ekipom, Đorđević je rekao da nije lako, ali da igrači imaju odličnu koncentraciju, da odličano sarađuju i da dobro treniraju.

- To je ono što u ovom trenutku možemo da postavimo i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da pobedimo - dodao je on.

Reprezentativac Srbije Marko Simonović rekao je da očekuje tešku utakmicu.

- Čeka nas jako nezgodna i dobra ekipa. U prethodnom 'prozoru' su igrali dve sjajne utakmice, na našu sreću, a njihovu nesreću, izgubili su obe, u poslednjoj sekundi. Neće biti lako, jako su ponosna nacija, traže možda i svoj poslednji voz, jer ako izgube neće imati šansu - naveo je on.

Simonović je rekao da je u njegovoj ekipi "uvek sjajno stanje i sjajna atmosfera.

- Najstariji sam već tri godine, tu smo da pomognemo mlađima, sve što treba da se uključe u tim. Dobro funkcionišemo, mi smo porodica godinama unazad - dodao je on.

Reprezentativac Dragan Milosavljević rekao je da je utakmica veoma važna, ali da veruje je njegova ekipa kvalitetnija.

- Znamo da nas očekuje tvrd meč i da će sve uraditi da nas dobiju. Bitno je da smo spremni, da se svi osećamo dobro. Dobra je atmosfera, spremni smo da se borimo za jako važnu pobedu - rekao je Milosavljević.

Upitan o sastavu tima, Milosavljević je rekao da su to mladi momci i nove nade.

-Sigurno da bi bilo lepo da ta utakmica izbaci nekog igrača, da se neki afirmiše. Svi su talentovani, imaju kvalitet. Teško je, okupimo se u tri dana, treba da se uigramo. Svi dođemo iz nekog drugog sistema, nije lako, ali ni drugim reprezentacijama ne ide to u korist- naveo je on.

Milosavljević je rekao da očekuje "vruću" atmosferu u Tel Avivu, ali da je njegova ekipa na to spremna.

Na tabeli Grupe L, Srbija je treća na tabeli sa 13 bodova, Gruzija i Izrael imaju po 11, a Estonija ima 10. Prvoplasirane Nemačka i Grčka imaju po 16 i već su se plasirale na Svetsko prvenstvo. U drugoj utakmici, Srbija će u ponedeljak od 20.15 u Beogradu igrati protiv Grčke, a tada će se ekipi priključiti Vladimir Lučić, Vasilije Micić i Stefan Jović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.