UMALO DA OSTANEM BEZ NOGE, PA ČAK I DA UMREM: Potresna ispovest reprezentativca Srbije za koju sigurno niste znali!
Srpski košarkaški reprezentativci, Foto: Dado Đilas

PREŽIVEO JE HOROR

UMALO DA OSTANEM BEZ NOGE, PA ČAK I DA UMREM: Potresna ispovest reprezentativca Srbije za koju sigurno niste znali!

Sve je počelo u aprilu kada se povredio na treningu Tofaša

Objavljeno: 28.11.2018. 14:23h
  • 68

Izazov koji je reprezentativac Srbije Ivan Paunić preživeo jedan je od najtežih sa kojima se suočio u sportskoj karijeri.

U razgovoru za "Sportski žurnal" otkrio je kako je jedan rutinski zahvat mogao da mu okrene život naopako pa čak i da ga ubije.

Prema njegovim rečima, sve je počelo u aprili kada se povredio na treningu Tofaša. Osetio je bol u kolenu, posle čega je usledio pregled na magnetnoj rezonanci gde je utvrđena ruptura ligamenata ispod čašice. Operacija nije mogla da se izbegne.

-  Od košarke živim i hteo sam to što pre da rešim. Konsultovao sam se na više strana, u sradanji sa klubom proverio koji su najbolji doktori u Turskoj i doneo odluku gde da se operišem - rekao je Ivan Paunić za "Sportski žurnal".

Hirurški zahvat je prošao bez problema, a pauza je trebalo da bude između pet i sedam meseci. Dobio je dozvolu da ode u Srbiju i nastavi sa oporavkom, ali tada je sve krenulo nizbrdo.

Kada sam počeo s oporavkom, krenule su i visoke temperature. Mislio sam da sam se prehladio, da sam zakačio neki virus. Ali, prošlo je desetak dana, a situacija je svakim danom bila sve gora. Odmah sam kontaktirao doktora koji mi je rekao da je to normalno posle operacije. Pritom, koleno je počelo da menja boju i otiče. Slao sam fotografije i uvek dobijao isti odgovor. Sve do trenutka dok se nisam srušio na terapiji - dodao je.

Posle urađenih analiza došlo se do zaključka da u Paunićevom organizmu postoji infekcija i ponovo je morao na operacioni sto. Oporavak je trajao 58 dana.

-  Zbog sepse je postojala opravdana bojazan da ta izuzetno opasna bakterija ne zahvati kost i ligamente, što znači da bih ostao bez noge. A, ako se raširi kroz krv, onda može da bude i fatalno. Sve u roku od sedam dana. Hteo sam da odem kući, da budem u krugu porodice. Lekari su mi rekli da ne dolazi u obzir, da je bakterija izuzetno opasna, a da situacija nije bezazlena. Tokom ta dva meseca svakog dana sam primao najjače antibiotike, ali temperatura nije padala. Molio sam Boga samo da se jedno jutro probudim bez temperature - rekao je Paunić za "Sportski žurnal".

Ivan Paunić
Ivan Paunić foto: Dado Đilas

Tokom oporavka Ivan Paunić je stalno dobijao poruke i pozive podrške saigrača i selektora Aleksandra Đorđevića, a sada trenira u Beogradu i sprema se da se posle Nove godine vrati na teren. U utorka je posle treninga otišao da obiđe saborce iz reprezentacije, a osmeh mu nije silazio sa lica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/"Sportski žurnal")


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media