NIKOLA ZVER VUČEVIĆ NEDOVOLJAN PROTIV DURENTULE! Trener plakao posle pobede nad klubom koji mu je zabio nož u leđa!
Vučević protiv Golden Stejta, Foto: AP

NBA LIga

NIKOLA ZVER VUČEVIĆ NEDOVOLJAN PROTIV DURENTULE! Trener plakao posle pobede nad klubom koji mu je zabio nož u leđa!

Iako nije bilo Srba, veoma luda noć u najboljoj ligi na svetu je iza nas

Objavljeno:

Veoma interesantno veče u NBA ligi. Golden Stejt Voriors i Orlando Medžik odigrali su veoma interesantan meč, a šampion je slavio sa 116:110.

Crnogorac Nikola Vučević je ubacio ponovo 30 poena, imao 12 skokova i 6 asistencija, ipak, na drugoj strani Durant je brojao do 49 što je bilo i više nego dovoljno za trijumf njegovog tima. Orlando je posle prvog poluvremena rezultatski kontrolisao meč jer su imali prednost od 17 poena, 64:47. Ipak, šampion NBA uspeo je da se vrati u trećoj, a potom i u četvrtoj deonici.

Indijana je na gostovanju razbila Jutu sa 121:88. Džezu nije igrao Donovan Mičel u drugom meču zaredom, međutim i pored toga očekivalo se više od prošlogodišnjeg učesnika plej-ofa na Zapadu. Pejsersi su takođe bili bek Viktora Oladipa i do trijumfa su došli zahvaljujući sjajnoj timskoj igri – čak osmoro košarakaša je bilo dvocifreno, a najefikasniji bio je Dag Mekdermot sa 21 poenom. Bojan Bogdanović je postigao 15, Majls Tarner 16, Tajrik Evans 14, dok su po trinaest ubacili Džozef i Sabonis. Kod Jute Fejvors je upisao 13. Gober 12, dok je Ingls postigao 10 poena.

Možda i najinteresantniji detalj večeri desio se u Njujorku, nakon što su Niksi savladali u gostima Memfis sa 103:98. Trener pobedničke ekipe Dejvid Fizdejl doživeo je možda i najlepšu scenu u životu.

Njega su Grizlisi iz Memfisa početkom prošle sezone otpustili iako je u šampionatu pre toga odveo do učinka 43-39 i plej-of nastupa, a sada, u prvom nastupu protiv bivšeg kluba, igrači su ga oduševili. Nakon što su slavili i pored vođstva trenerovog bivšeg kluba, Emanuel Mudiej, Tim Hardavej mlađi i svi ostali prilazili su mu smenjujući se.

I svi su mu govorili: "Ovaj preokret na kraju, ovo je bilo za vas, treneru".

Rezultati:

Šarlot – Milvoki 110:107 Klivlend – Minesota 95:102 Vašington – Hjuston 135:131pp Čikago – San Antonio 107:108 Nju Orleans – Boston 107:124 Juta – Indijana 88:121 Golden Stejt – Orlando 116:110

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.