KOŠARKAŠI RADE PUNOM PAROM: Nek' se spreme Grčka i Izrael, Srbija želi povratak na pobednički kolosek!
Košarkaška reprezentacija Srbije na okupu, Foto: Starsport©

OKUPILI SE

KOŠARKAŠI RADE PUNOM PAROM: Nek' se spreme Grčka i Izrael, Srbija želi povratak na pobednički kolosek!

Dobre vesti su da će Stefan Jović, Vladimir Lučić i Vasilije Micić biti na raspolaganju reprezentaciji, a ima tu još informacija koje mogu da interesuju srpske ljubitelje košarke

Objavljeno:

Muška seniorska reprezentacija Srbije okupila se danas u beogradskom hotelu „Kraun plaza“ i počela je pripreme za peti „prozor“ kvalifikacija za Svetski šampionat 2019. Naš nacionalni tim će 30. novembra gostovati Izraelu u Tel Avivu, dok će 3. decembra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekati Grčku.

Svih 16 igrača sa spiska selektora Aleksandra Đorđevića danas će početi pripreme, i to: Stefan Peno, Ilija Đoković, Stefan Pot, Aleksa Avramović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Rade Zagorac, Aleksa Radanov, Marko Simonović, Stevan Jelovac, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović i Dejan Kravić.

Miroslav Raduljica
Miroslav Raduljica foto: Starsport©

Dobre vesti su da će Stefan Jović, Vladimir Lučić i Vasilije Micić biti na raspolaganju reprezentaciji za meč protiv Grčke koji se igra 3. decembra u Beogradu. Dvojac iz Bajerna će biti uz reprezentaciju i protiv Izraela, ali neće igrati jer imaju dan ranije meč Evrolige protiv Makabija.

Pričali smo sa ljudima iz Bajerna. Jović i Lučić će ostati sa nama posle utakmice sa Makabijem, ali neće igrati protiv Izraela jer to nije realno pošto završavaju meč s Makabijem u četvrtak kasno uveče. Oni će se vratiti avionom sa nama u Beograd i biti tu za meč sa Grčkom. Takođe smo uspeli da dogovorimo sa Efesom da nam se Vasilije Micić priključi za meč sa Grčkom. Pokušali smo da dovedemo i Nikolu Milutinova za utakmicu protiv Grka, razgovarao sam više puta o tome sa trenerom Olimpijakosa Dejvidom Blatom, ali grčki klub nije pristao da ga pusti zbog klupskih obaveza, jer tri dana kasnije imaju gostovanje u Kaunasu… – rekao je selekor Aleksandar Đorđević na okupljanju nacionalnog tima.

Gagić i Lazić - samo par dana posle Derbija u Pioniru
Gagić i Lazić - samo par dana posle Derbija u Pioniru foto: Starsport©

Na temu mečeva koji čekaju našu nacionalnu selekciju, selektor je rekao:

Novi „prozor“, nove zahtevne utakmoce su pred nama, dve izuzetno teške… Po mom mišljenju, ovo je najteži „prozor“ do sada, ali je glupo da se stalno vraćamo na istu priču… Sve te neke stvari vezane za povrede i klupske rasporede nam otežavaju posao. Nije lako, ni igračima nije lako… Košarka je igra automatizma, pobednička košarka ne trpi greške, one se ispravljaju uigranošću, a mi za to imamo najmanje vremena i jako je teško da pružimo najbolje što možemo u svakoj utakmici. Međutim, to je što je, ono što znate – nema izgovora! Idemo da probamo da pobedimo obe utakmice, prvo ovu u Izraelu koja će biti izuzetno teška… Čeka nas ekipa koja je poslednje dve utakmice izgubila u poslednjoj sekundi, jednu u produžecima sa Nemačkom… Imaju hemiju, dobre atlete posle dužeg vremena na visokim pozocijama, dobru organizaciju koja kreće od Blata i Mekela, ambijent će sigurno biti na njuhovoj strani… U nekim našim kalkulacijama ta posledenja utakmica protiv njih u Beogradu u sledećem „prozoru“ može da bude odlučujuća za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Na nama je da ne dođe do toga i da probamo da već sada na neki način rešimo to pitanje u kvalifikacijama, koje su ispale teške, ne samo za nas već za sve ekipe.

Đorđević se osvrnuo i na zdravstveni bilten.

Rade Zagorac ima problem sa povredom nosa. Dogovorili smo se još kada sam gledao Partizan u Trentu da bude ponovo sa nama, da se vrati i priključi ekipi jer je igrač kome je, po mom mišljenju, izuzetno potrebno reprezentativno iskustvo. Ne kažem da je ovo neki rad količinski, imaćemo samo dva-tri treninga, ali treba da oseti ponovo da je deo ove priče i nadao sam se da će moći da nam pomogne, a videćemo kakvo je njegovo zdravstveno stanje. Što se tiče ostalih, većina ima neke male povrede i razne upale, ali to je normalno. Oni su profesionalci i znaju da se nose sa tim… – objasnio je Đorđević.

1 / 10 Foto: Starsport©

Ulaznice za meč sa Grčkom mogu da se rezervišu i kupe on-line preko www.eventim.rs, kao i na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije.

U ponedeljak 3. decembra, na dan utakmice, karte će moći da se kupe i na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“ od 17.00 sati do početka utakmice.

Cene pojedinačnih ulaznica su:

Tribine – 500 dinara Parter B i Parter 4 – 750 dinara Plava i Bela loža – 1.000 dinara Drugi red stolica pored terena – 2.500 dinara Prvi red stolica pored terena – 5.000 dinara

Link za prodaju ulaznica

Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Nemačkom i Gruzijom. U okviru „šestog“ poslednjeg prozora kvalifikacija za SP 2019 u Kini, Srbija 21. februara 2019. gostuje Estoniji, da bi tri dana kasnije naša reprezentacija dočekala Izrael.

Na Svetsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje reprezentacije iz četiri novoformirane grupe.

Tabela grupe L

Nemačka 8 8 0 16 Grčka 8 8 0 16 Srbija 8 5 3 13 Gruzija 8 3 5 11 Izrael 8 3 5 11 Estonija 8 2 6 10

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.