NI PARTIZAN NIJE MOGAO DA SRUŠI NEPORAŽENU ZVEZDU: Perperoglu i Regland slomili crno-bele u punom Pioniru!
Stratos Perperoglu je heroj Zvezdine pobede nad Partizanom u Večitom derbiju, Foto: Starsport©

aba liga, 9. kolo

NI PARTIZAN NIJE MOGAO DA SRUŠI NEPORAŽENU ZVEZDU: Perperoglu i Regland slomili crno-bele u punom Pioniru!

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili u "lajv-blogu" na Espresu

Objavljeno: 19:30h

Crvena zvezda je u prvom ovosezonskom derbiju pobedila Partizan kao gost 77:71 i tako ostala jedina neporažena ekipa u ABA ligi.

Heroji trijumfa bili su fantastični Stratos Perperoglu koji je postigao 25 poena, kao i Džo Reglend sa 19 poena.

1 / 8 Foto: Starsport©

Posle dobrog otvaranja Zvezde na startu meča usledila je prava kanonada igrača Partizana koji su "pregoreli" mrežicu šutevima za tri poena, pre svih Lendejl i Janković sa po tri pogođene trojke i tako doneli prednost svom timu.

Na krilima toga su odigrali i drugu četvrtinu, leteli su po terenu i čuvali vođstvo koje su gostujući igrači s vremena na vreme napadali, uz vrlo slabo organizovane napade.

1 / 6 Foto: Starsport©

I onda kobna treće četvrtina u kojoj su Trinkijerijevi izabranici srljali iz greške u grešku, gubili lopte jednu za drugom (čak 8 u ovoj deonici), a na njihovi nesreću baš tada je proradio Stratos Perperoglu na drugoj strani koji donosi preokret u rezultatu.

Uoči poslednje deonice, Zvezda je imala opipljiviju prednost, Partizan se nadao da bi naletima na početku mogao opet da preokrene, ali ovog puta šut iz daljine je stao, dok je na drugoj strani počeo da poene postiže u serijama i Džo Regland.

1 / 19 Foto: Starsport©

U ekipi Partizana 18 poena je postigao Lendejl, po 12 su dali Pejdž i Si, a 11 Marinković, Stefan Janković je stao na tri pogođene trojke u prvoj četvrtini.

Košarkaši Partizana - statistika
Košarkaši Partizana - statistika foto: Printscreen/aba-liga.com
Košarkaši Crvene zvezde - statistika
Košarkaši Crvene zvezde - statistika foto: Printscreen/aba-liga.com
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili u "lajv-blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Igrači Partizana su u poslednjem minutu ublažili poraz. Crvena zvezda dobija 77:71.

39. minut - Imali su posle trojke Reglenda crveno-beli prednost i od 15 poena razlike, ali onda malo slabije odigrani napadi i sada trojkom Bandže Sija, Partizan spušta na 77:67.

36. minut - Ponovo Amerikanac i Grk dominiraju na terenu. Sada jedan "fejd avej" Perperoglua i Zvezda odlazi na +12, 74:62.

34. minut - Pet uzastopnih poena Džoa Reglanda i Zvezda sada odlazi na +10. trenutni rezultat je 67:57 za goste.

33. minut - Ne greši stratos Perperoglu kada ostane sam. Pogađa novu trojku za 62:54 i tera Trinkijerija na novi tajm-aut.

31. minut - Glupost Milana Tomića zbog koje je dobio tehničku grešku. Dirao je loptu koja je još bila u igri, a išla u aut, ali imao je sreće što Partizan to nije iskoristio.

1 / 9 Foto: Starsport©

III ČETVRTINA

30. minut - Zvezda održava optimalnih sedam poena prednosti. Sada je lopta visila na obruču Partizana u poslednjim sekundama, ali nije prošla kroz njega. Utisak je da nekako igrači u crno-belim dresovima previše soliraju. Rezultat na kraju treće četvrtine je 58:51 za Zvezdu.

28. minut - Uspeli su sada igrači Partizana da prestanu malo sa greškama i vrate se u meč, nakon što je Zvezda imala i dvocifrenu prednost. Poenima Berona crveno-beli stižu do 58:50.

1 / 4 Foto: Starsport©

23. minut - Tri vezane izgubljene lopte Stefana Jankovića omogućavaju Zvezdi da preko Perperoglua i Berona stigne do izjednačenja. Potom promašuje Lendejl horog i sledi kontra Zvezde u kojoj Cirbes zakucava za 46:44 za crveno-bele.

II ČETVRTINA

20. minut - Zahvaljujući nepotrebnim faulovima koje su napravili igrači Partizana u poslednjem minutu prvog poluvremena, Zvezda je uspela da istopi malo njihovu prednost. Na pauzu se ide sa prednošću Partizana 41:38.

1 / 8 Foto: Starsport©

18. minut - Veliki problemi za Zvezdu u napadu, nema pravih rešenja. Odlična odbrana Partizana ih tera na iznuđene šuteve. Pogotkom Fajea smanjuje Zvezda na 36:29.

15. minut - Lendejl i Zagorac odlično sarađuju, a tu je i Novica Veličković da raspali navijače na tribinama. Crnpo-beli imaju 27:22.

12. minut - Serija Crvene zvezde na startu druge četvrtine 8:0. Trojkom Bilija Berona dolaze na 22:20.

I ČETVRTINA

10. minut - Sa trećom trojkom je stavio Stefan Janković tačku na šuterski fantastičnu prvu četvrtinu Partizana. zahvaljujući njemu i Lendejlu crno-beli vode protiv Zvezde 22:12. Napravili su seriju 19:2.

1 / 10 Foto: Starsport©

8. minut - Preokret je napravio Partizan čiji su igrači do sada pogodili čak 5 trojki. Posle tri trojke Lendejla sa da je Janković pogodio u dva napada zaredom protiv Bivšeg kluba. Partizan vodi 17:12 i Tomić je zatražio tajm-aut.

1 / 5 Foto: Starsport©

3. minut - Dobro je otvorila utakmicu Crvena zvezda sa Džoom Reglendom i napravila seriju 7:0, ali onda Lendejl pogađa trojku za prve poene Partizana u derbiju.

16.55 - Sastavi dva tima, Andrea Trinkijeri je iznenadio što je u ekipu ubacio kapitena Novicu Veličkovića, za koga je još pre dve nedelje najavio da neće igrati do sredine decembra.

1 / 10 Foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.