RAMPA MILUTINOVA ZA ŠAMPIONA: Olimpijakos srušio Real, Micićev Efes perfektan, Veseli i Gudurić izrešetali Makabi
Milutinov je bio sjajan, Foto: EPA/Juanjo Martin

EVROLIGA, 9. KOLO

RAMPA MILUTINOVA ZA ŠAMPIONA: Olimpijakos srušio Real, Micićev Efes perfektan, Veseli i Gudurić izrešetali Makabi

Iako nije zabeležio mnogo poena, Srbin je izveo jedan od najboljih poteza

Objavljeno: 23:05h

Branilac titule Real Madrid izgubio je od Olimpijakosa sa 88:83 u devetom kolu Evrolige.

Od početka meča vodio je grčki tim. Prva četvrtina mu je pripala sa 29:22. U drugoj, usledila je potpuna demontaža šampiona pa je na poluvremenu bilo 52:43 u korist Olimpijakosa.

Uspeo je Real da se probudi u nastavku i dobije treću četvrtinu sa 24:13 i preokrene ukupan rezultat, ali je to bio samo trzaj šampiona. Poslednju četvrtinu dobio je Olimpijakos sa 23:18 i ukupnim rezultatom 88:83. Najefikasniji kod grčke ekipe bio je Vilijams - Gos sa 23 poena i šest skokova, pratili su ga Spanulis sa 20, Strelnieks sa 15 i Ledaj sa 12.

Doprinos pobedi grčkih crveno-belih dao je i Nikola Milutinov. Iako nije postigao mnogo poena, svega osam i zabeležio devet skokova, Srbin je izveo jedan od najboljih poteza. Sjajnom blokadom sprečio je Karola da doda još neki poen na svoj konto.

U timu Reala najviše koševa postigao je Karol - 16, a dvocifreni su još bili Kampanco sa 14 i 13 asistencija i Fernadez sa 12 ubačenih koševa.

U turskom derbiju, Efes je zabeležio pobedu nad Darušafakom. Slavio je sa 93:88.

Iako je Darušafaka odlično krenula i dobila prvu četvrtinu sa 23:19, gostujuća ekipa je uspela da se približi na poluvremenu i potpuno preokrene rezultat.

Konačan udarac domaćima Efes je zadao u trećoj deonici kada je dobio taj period igre sa ubedljivih 32:14. Iako je Darušafaka bila bolji rival u četvrtoj četvrtini i rešila je u svoju korist sa 28:19, to nije bilo dovoljno za pobedu.

Najviše poena za Darušafaku dao je Erik - 18, a dvocifreni su još bili i Pejner sa 15, Bajgul i Evans ubeležili su po 11, a Mekalum 10 poena i šest asistencija. Domaći nisu imali rešenje za Beuboisa iz tima Efesa koji je ubacio 24 koša, pratili su ga Plajs sa 12, Motum sa 11 i Larkin sa 10 poena. Srpski košarkaš Vasilije Micić dao je devet poena i osam asistencija.

Fenerbahče je u gostima savladao Makabi sa 74:70 posle preokreta. Prve dve četvrtine pripale su domaćem timu, ali pauza na poluvremenu je više prijala izbranicima Željka Obradovića.

Usledio je preokret u režiji Marka Gudurića koji je imao savršen učinak za tri poena (3/3) i ukupno 13 ubačenih koševa. Najefikasniji je u timu Fenerbahčea bio je Slukas sa 18 poena, Jan Veseli je ubacio 11, a Lovernj je imao po osam poena i skokova.

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić nije imao zapaženu ulogu u napadu, ali je upisao sedam skokova.

Najraspoloženiji za igru u ekipi Makabija bili su Kaloijaro sa 17 poema i osam skokova i Vilbekin sa 15 ubačenih koševa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

EVROLIGA, 9. KOLO

Četrvtak

Darušafaka - Anadolu Efes 88:93

Olimpijakos - Real Madrid 88:83

Makabi - Fenerbahče 70:74

Gran Kanarija - Bajern 21.30

Petak

Žalgiris - Himki 18.45

Baskonija - Panatinaikos 20.30

Budućnost - CSKA 20.30

Barselona - Armani 21.00

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.