EVROLIGA ISTRAŽUJE BRUKU RUSKOG TIMA: CSKA tvrdi da nisu krivi za grešku na satu
Da li su košarkaši Žalgirisa oštećeni u meču sa CSKA?, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

SKANDAL

EVROLIGA ISTRAŽUJE BRUKU RUSKOG TIMA: CSKA tvrdi da nisu krivi za grešku na satu

Žalgiris je imao prednost od tri poena prednosti

Objavljeno:

Evroliga istražuje incident u "Megasport" Areni kada je u završnici meča osmog kola elitnog takmičenja između CSKA i Žalgirisa skraćen napad litvanskog tima.

U tom trenutku, Žalgiris je imao tri poena prednosti, a poslednji napad koji su imali igrači ekipe iz Litvanije mogao je da im donese pobedu. Umesto 24 sekunde, koliko je po pravilima vreme da tim organizuje akciju, taj atak je trajao 19 sekundi.

Na snimku se jasno vidi kako sat sa 18 prelazi na 13 sekundi. Pitanje je da li je neko primetio problem sa satom pošto su se svi igrači Žalgirisa pomirili da su izgubili loptu.

Posle toga je usledio napad CSKA za izjednačenje i produžetak koji im je doneo pobedu.

- U ime CSKA govorim da nije bilo namere da se utiče na zapisnički sto i tehničko osoblje. Shvatamo našu odgovornost u tome da u areni sve radi kako teba uključujući i zapisnički sto, međutim kontrolisanje vremena je u skladu sa pravilima Evrolige i pravilima FIBA, a primenjuju ga sudije na terenu. Tokom meča incident nisu primetili učesnici utakmice, ni mi ni Žalgirisov stručni štab, kao ni sudije. Iz Žalgirisa se posle utakmice nisu žalili zvanično. Provera opreme za merenje vremena, koja se desila posle meča, nije pokazala nikakve greške, dok je operator sata negirao da je išta uradio na svoju ruku u momentu incidenta. Iskreno žalimo zbog nenamerne greške koja je bacila sumnju na rezultat odličnog rada trenera i igrača i na iskrene emocije igrača oba tima. Sve potrebne materijale ćemo dati Evroligi koja će sprovesti istragu. Sigurni smo da smo dobili u fer borbi i greške su deo igre sve dok nisu napravljene namerno. Nadamo se da naše partnerstvo sa Žalgirisom neće biti ugroženo - rekao je Andrej Vatutin, predsednik CSKA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.