KRITIČARI, ZAČEPITE! KAD JE DRAMA, SRBI JEDINI IMAJU PETLJU: Amerikanci oduševljeni srpskim tandemom u Sakramentu!
Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović su udarne igle Kingsa, Foto: Dado Đilas

Ugledni medij

KRITIČARI, ZAČEPITE! KAD JE DRAMA, SRBI JEDINI IMAJU PETLJU: Amerikanci oduševljeni srpskim tandemom u Sakramentu!

Posle brojnih kritika, dva srpska reprezentativca dokazuju zašto su tu gde jesu

Objavljeno:

Veliku pobedu je ostvario srpski Sakramento protiv Jute u gostima, a heroji utakmice bili su dva Srbina - Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Obojica su postigli po 18 poena, a ključne koševe su davali u poslednjoj četvrtini kada se lomila utakmica.

I to je ono što je oduševilo američke medije i poznavaoce košarke, te čuveni "NBC" poručio da je vreme da se prestane sa kritikovanjem politike koju vodi glavni čovek za sportske operacije, Vlade Divac, koji je insistirao na dolasku dva srpska reprezentativca u Kaliforniju.

Legendarni bivši košarkaš je dugo već na udaru kritika, što od medija, što od navijača, zbog poteza koje vuče u sastavljanju tima zajedno sa trenerom Dejvidom Jergerom, ali kako tvrdi ovaj ugledni medij u analizi meča, sada je pokazao da su to uglavnom dobri potezi.

Ugledni 'NBC
Ugledni "NBC" o petlji koju imaju Bogdanović i Bjelica foto: Printscreen/NBC

"NBC" ističe da kada se lomi rezultat na utakmicama, Srbi su ti koji bez problema preuzimaju odgovornost i pogađaju važne šuteve.

- Bogdanović i Bjelica su uspeli da postignu 21 poen u poslednjem periodu igre. Ubacili su svih pet trojki za Kingse u 4/4 - navodi se u analizi "NBC-ja".

Posebno je bio sjajan Bjelica koji je šutirao 3/3 za tri poena, a iz igre ukupno 7/9, a nedavno su novinari u Americi pisali da su Divac i Jerger upravo zbog Bjelice na udaru, jer se veći deo rukovodstva Kingsa ne slaže sa time što 30-godišnji Srbin ima toliko minuta i toliku ulogu u timu.

Navodno, je grupa čelnika kluba prebacila glavnom dvojcu zaduženom za ekipu da bi trebalo više forsirati ovogodišnjeg drugog pika sa drafta Marvina Beglija, a ne iskusnog srpskog reprezentativca.

Pa, da li je bilo boljeg načina da se zapuše usta svima nego ovako, pogotovo što Kingsi beleže rezultate bolje nego što im je iko predviđao i imaju za sada skor 10:8?!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.