ZVEZDA SAMU SEBE ODVELA U PORAZ: Andora u 3. četvrtini slomila otpor, još jedna bleda partija crveno-belih!
Crvena zvezda je izgubila u Andori, Foto: Starsport©

Evrokup, 8. kolo

ZVEZDA SAMU SEBE ODVELA U PORAZ: Andora u 3. četvrtini slomila otpor, još jedna bleda partija crveno-belih!

Sva dešavanja na utakmici ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:04h

Crvena zvezda doživela je i treći uzastopni poraz u Evrokupu i zakomplikovala svoju situaciju u grupi.

Srpski klub je izgubio od Andore 91:80 u gostima i sada već može da počne da brine i o prolasku u narednu rundu, a do pre dve utakmice se razmišljalo o osvajanju prvog mesta u grupi.

Opet su izabranici Milana Tomića igrali slabu odbranu, posebno u prvom poluvremenu kada su primili čak 46 poena što je njima nesvojstveno, ali zahvaljujući dobrom napadu su uspevali da se održe u igri.

I onda je krajem treće četvrtine napad stao, a greške u odbrani su se ređale i igrači Andore prave seriju 11:2 kojom se odlepljuju na +9 i time maltene prelamaju meč.

U poslednjih 10 minuta trudili su se crveno-beli da stignu prednost, ali nije išao ni šut spolja, niti je bilo nekih drugih lakših rešenja u napadu, iako su u jednom trenutku smanjili na 3 poena zaostatka.

Na kraju nervoza i srljanje su doveli do još ubedljivijeg poraza.

Vrlo raznovrsno i timski su igrali domaći što potvrđuje i veliki broj igrača sa dvocifrenim brojem postignutih poena. Prvi strelac bio je Albisi sa 19, Jelinek je postigao 16, a po 10 su dali Šurna, Stević, Vitington i Vitali.

Statistika igrača Andore
Statistika igrača Andore foto: Printscreen/eurocupbasketball.com

U timu Zvezde najefikasniji Reglend sa 20, Bili Beron je ubacio 14, a Perperoglu 10 poena.

Statistika igrača Zvezde
Statistika igrača Zvezde foto: Printscreen/eurocupbasketball.com

Evrokup, grupa A:

8. kolo

Andora - Crvena zvezda 91:80 Monako - Ulm 84:81 Breša - Galatasaraj 20.30 (sreda)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na utakmici ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice, poraz Crvene zvezde! nervoza i nesportska lična Odža doprinose još ubedljivije da se izgubi meč 91:80.

37. minut - Važna trojka Džoa Reglenda da se uhvati priključak, ali na drugoj strani Albisi vraća na +7. Rezultat je 80:73.

35. minut - Jelinek vraća prednost domaćih na +5, 75:70.

33. minut - Sada Beron preuzima odgovornost, njegovih pet poena u ovom periodu donose Zvezdi smanjenje zaostatka na 73:68.

30. minut - Serija Andore se nastavila u finišu treće deonice. Domaćin stiže do prve osetnije prednosti +9, i sve to uoči poslednjeg perioda. Rezultat je 71:62.

28. minut - Period neshvatljivih faulova igrača Zvezde. U dva napada zaredom fauliraju Jelineka pri šutu za tri poena i ovaj sve pogađa i odvodi svoju ekipu na 67:62. Uz sve to Reglend ima četiri lične greške.

27. minut - Sada kriza u igri srpskog kluba. Šurna je pogodio trojku u poslednjoj sekundi napada, da bi onda Dobrić promašio na drugoj strani, usledila je kontra Jelineka i Andora vodi 60:58.

25. minut - Živnuo je sada malo i Regland koji je prekinuo nekoliko napada obe ekipe bez koša. Crveno-beli vode 54:52

22. minut - Nastavlja Faje tamo gde je stao u završnici prvog poluvremena. Udara rampu, a potom i skok u napadu. Ubrzo se uključuje i Cirbes u utakmicu, pogađa uz faul i Zvezda stiže do vođstva 50:46.

20. minut - Senegalac u redovima Zvezde je vrlo dobro odigrao u završnici prvog poluvremena. Pokrenuo je ekipu najpre trojkom i zakucavanjem, da bi poenima Cirbesa crveno-beli stigli do izjednačenja. No, onda Albisi u poslednjem napadu u prvoj polovini meča pogađa za prednost 46:44.

17. minut - Izuzetno značajna trojka Fajea koji smanjuje na 38:35 za domaćina.

15. minut - Posle tehničke greške Oliveru Steviću zbog prekršaja nad Majklom Odžom, crveno-beli su dobili priliku da naprave preokret, ali nisu u tome potpuno uspeli, posle čega je Epšo pogodio trojku o tablu za vođstvo Andore 32:28.

12. minut - Ispustila je sada Andora ovu malu prednost. Razlog za to jeste ulazak Majkla Odža na teren koji je dosta uticao da se promeni situacija. Pogocima njega i Čovića Zvezda stiže do 26:27.

10. minut - Stao je sada Zvezdin napad, nekoliko promašenih šuteva, Dobrić je promašio zicer u polukontri, a dokažin je imao pravi odgovor. Da nije bilo trojke Berona, prednost Andore bi bila ubedljivija od trenutnih 25:20.

6. minut - Crvena zvezda mora da zategne odbranu, jer domaćin previše lako dolazi do poena. Još ga je krenuo i šut iz daljine, mada ni napad crveno-belih ne funkcioniše loše. Trenutni rezultat 16:15 za Andoru.

3. minut - Uvodni minuti meča prolaze u dobrim napadima obe ekipe. Andora je pogodila dve trojke, a Zvezda jednu. Trenutni rezultat je 9:8 za srpski klub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.