SRPSKA NOĆ U NBA: Svi su igrali, Jokara plakao, Bobi i Teo slavili, Bjelica i Bogi ZABIJALI! (VIDEO)
Svi naši reprezentativci su svi igrali sinoć, Foto: AP/Rich Pedroncelli/John Amis/Phelan M Ebenhack/EPA/John G Mabanglo/Reuter/Chuck Cook

izveštaj nba

SRPSKA NOĆ U NBA: Svi su igrali, Jokara plakao, Bobi i Teo slavili, Bjelica i Bogi ZABIJALI! (VIDEO)

Denver u krizi, Klipersi u seriji, Sakramento pobedio

Objavljeno:

Denver Nagetsi Nikole Jokića se nalaze u dubokoj krizi, sad je to jasno: sinoć je zabeležen još jedan poraz, ovaj put protiv favorizovanog Milvokija, sa 104:98.

Poraz je posebno bolan kad se uzme u obzir da su Nagetsi imali dobijenu utakmicu, pošto su u prvom poluvremenu vodili sa 17 razlike, i mnogi su pomislili da je utakmica dobijena.

Nikola Jokić je završio utakmicu sa 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija (šut iz igre 8-18, 3-8 za trojke, 1-1 slobodna bacanja), ali je imao najlošiji +- učinak od svih igrača na parketu - za 33 minuta, koliko je proveo u igri, Milvoki je imao +16.

Pored Nikole, efikasni u Nagetsima bili su i Džamal Marej sa 17 poena i Geri Haris sa 14, a pobedu Baksima doneli su Janis Adetokumbo sa 29 poena, 12 skokova i 6 asistencija i Erik Bledzo sa 23 poena.

Sledeća utakmica za Denver je poseta Minesoti i možda šansa da se izvade iz rupe koju su sami iskopali.

Evo partije Nikole Jokića:

E evo i kako je Janis razbio Denver:

Navijači Klipersa nisu imali lepe reči na poluvremenu za trenera Doka Riversa, pošto je on uporno odbijao da umesto Marcina Gortata u igru ubaci Bobana Marjanovića, i ovo se odrazilo i na rezultat: nejaka Atlanta je vodila.

U trećoj četvrtini Boban je ušao u igru, pri vođstvu Atlante od 10-ak poena, i odmah je došlo do promene u koncepciji igre. Niski centri Jastrebova nisu mogli da se nose sa Bobinatorom, i on je sa 10 brzih poena ugasio prednost domaćina.

U četvrtoj četvrtini Klipersi su dominirali, dobili ovaj period sa 15 razlike, i celu utakmicu sa 127:119.

Bobi je za samo 10 minuta na parketu zabeležio 12 poena (šut iz igre 5-6, bacanja 2-3), plus najbitniju blokadu na utakmici - zalepio je Tre Janga na 2 razlike za Atlantu 5 minuta pre kraja.

I drugi Srbin u LA, Miloš Teodosić, igrao je 10 minuta, ali je imao skromniji učinak od Bobana - 2 skoka i 1 asistenciju (za Bobija), uz jednu promašenu trojku.

Najbolji u Klipersima bio je Montrezl Herel sa 25 poena i 11 skokova, odmah tu Tobajas Heris sa 24 poena, a motor ekipe je opet bio Lu Vilijams sa 16 poena, 11 asistencija i 7 skokova za 30 minuta sa klupe. Majk Skot je ubacio 18 poena (6 trojki). Treba reći da su Klipersi igrali bez najboljeg strelca, Danila Galinarija.

U timu Atlante ruki senzacija Tre Jang ubacio je 25 poena, uz čak 17 asistencija, a Torian Prins je dao 21 poen.

Evo Bobijeve partije:

Sakramento Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, Vlada Divca i Peđe Stojakovića pobedio je Oklahomu u nervoznoj utakmici (nije li svaka takva, kad igra Oklahoma) sa 117:113, a zapaženu ulogu igrali su srpski reprezentativci.

Bjelica je kao starter za 23 minuta zabeležio 12 poena i 8 skokova (šut iz igre 5-6, 2-3 za tri poena), a Bogdan je sa klupe za 25 minuta uz šut 6-13 iz igre (4-9 za trojke) ubacio 16 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije. Ali i 4 izgubljene lopte.

Sakramento je odlično počeo utakmicu, i na kraju prve četvrtine imali su 14 poena prednosti, što su zadržali i na poluvremenu. U trećoj četvrtini raspad sistema, i Oklahoma je izjednačila rezultat. Na kraju, ipak, u poslednjem periodu, proradio je napad Kraljeva i oni su na mišiće, uglavnom sa penala, dobili ovu važnu utakmicu.

U timu iz Kalifornije najefikasniji je bio Badi Hild sa 25 poena, a Iman Šampert ubacio je 23.

Kod Tandera, Vestbruk je bio odličan sa 29 poena, 13 skokova i 7 asistencija, a Pol Džordž je ubacio 27.

Evo i Bogdanove partije:

Jedini tim koji igra odbranu u NBA (kako se neki šale), Memfis, upotrebio je baš tu odbranu da bi dobio Dalas Luke Dončića sa 98:88.

Stari drugari Majk Konli (28 poena) i Mark Gasol (17 poena i 15 skokova) bili su previše za Luku i drugare. Dončić je na ovoj utakmici loše šutirao (6-20 iz igre), a na kraju je imao 15 poena i 10 skokova. Denis Smit je ubacio 19 poena, a DeAndre Džordan je imao 17 poena i 20 skokova.

Kemba Voker je nastavio da teroriše odbrane u NBA, donevši sa 43 poena pobedu svom Šarlotu nad Bostonom - 117:112. Na drugoj strani, Kajri Irving je pokušao da parira, ali sa 27 poena i 11 asistencija bio je druga zvezda na ovoj utakmici.

Detroit je očekivano pobedio užasne Klivlend Kavalirse sa 113:102, a pobedu su Pistonsima doneli Andre Dramond sa 23 poena i 16 skokova, Blejk Grifin sa 21 poenom i 12 skokova i Redži Bulok sa 21 poenom. Kod Kavsa ruki Kolin Sekston je bio najbolji sa 18 poena, ali se u toku utakmice i povredio (kuk).

Indijana je razmontirala Jutu sa 121:94, a još jednom je najefikasniji bio Bojan Bogdanović sa 21 poenom. Pratili su ga Domantas Sabonis i Aron Holidej sa po 19 poena. U timu Jute jedina svetla tačka bio je Riki Rubio sa 28 poena i 6 asistencija.

Sunce je ponovo zašlo za Igora Kokoškova, trenera Feniksa, ovog puta u Filadelfiji, gde su Sansi poraženi od domaćina sa 119:114.

Devin Buker je igrao simultanku u napadu Feniksa, i postigao je 37 poena, ali je na drugoj strani raspoložen bio Džoel Embid, sa 33 poena i 17 skokova, a imao je pored sebe i Simonsa i Muskalu (po 19 poena), Redika (17 poena) i Batlera (16 poena).

Nju Orleans je razbio San Antonio sa 140:126, a najbolji igrač na terenu bio je Entoni Dejvis sa 29 poena i 9 skokova. Kod Sparsa DeRozan je ubacio 21 poen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.